Ако има рай на земята– това е Кюстендилският край със

...
Ако има рай на земята– това е Кюстендилският край със
Коментари Харесай

Николай Златарски: Туризъм, овощарство и земеделие- това е бъдещето на красивия район на с.Шишковци

„ Ако има парадайс на земята– това е Кюстендилският край със сърцеселоШишковци, което е по този начин подредено със своите овощни градини и лозя ", споделя Владимир Димитров- Майстора.Вдъхновени от думите на Майстора претендентите за депутати от листата на Движение за права и свободи за 10 МИР Кюстендил посетиха с.Шишковци.Развитие на туризма,на зарзаватчийство и земеделие- това е бъдещето на този извънредно хубав кай, безапелационен е лидерът на листата на Движение за права и свободи Николай Златарски.



„ Изключително топло и приветливо ни посрещна госпожа Илияна Петрова - кмет на село Шишковци, дружно с нейната сестра. Те ни споделиха, че младежите на Движение за права и свободи сме единствените, които идват и вършат действителни неща. Заведоха ни до къщата на Владимир Димитров-Майстора, където ни описаха неговата история. Обясниха по какъв начин той е умрял и в началото е бил заровен в София, само че по-късно останките му са преместени в село Шишковци, тъй като това било неговото предпочитание приживе. Той желал две плодородни дръвчета да бъдат засадени от двете му страни – череша от едната страна и ябълка от другата.



Искаме да изразим своята откровена признателност към кметицата на село Шишковци и нейната сестра за сърдечното посрещане. Вашето гостолюбие ни направи надълбоко усещане и остави незабравими мемоари. Особено сме признателни за опцията да посетим къщата на Владимир Димитров-Майстора и да чуем неговата вдъхновяваща история. Този жест ни разреши да се докоснем до културното и историческо завещание на вашето село, което е извънредно скъпо за нас.



Надяваме се да продължим да поддържаме връзка и да работим дружно за бъдещи начинания и дружно с хората “, обявиха от екипа на Движение за права и свободи.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР