Ако има промяната в обстановката, съм готов да обявя Консултативен

...
Ако има промяната в обстановката, съм готов да обявя Консултативен
Коментари Харесай

Президентът засега няма да свиква Консултативен съвет по национална сигурност

Ако има смяната в ситуацията, съм подготвен да разглася Консултативен съвет по национална сигурност. Така президентът на Република България Румен Радев отговри на въпрос дали ще свика КСНС по отношение на напрежението в Близкия Изток, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Както виждате службите за сигурност работят интензивно. В момента най-важното е да не се позволява некадърно вмешателство в тяхната работа и продължаването на опитите за тяхната политизация ", съобщи Радев.

По думите му вчерашния отчет на ДАНС, показан в Министерския съвет, е посочил, че няма заплаха за националната сигурност на страната. 

" Виждате, че през вчерашния ден систематизираните данни на отчета демонстрираха, че все още няма директна заплаха за националната сигурност. Очаквам службите за сигурност да продължат да работят умерено и отговорно ", безапелационен бе той.

Президентът разяснява и конституционните промени. В петък процедурата бе стартирана, като в интервала от два до пет месеца, те ще би трябвало да бъдат прегледани на първо четене в Народното събрание. Според президента Народното събрание няма легитимност да прави ремонти в главния закон. 

" Настоящото Народно заседание няма нито легитимност, като социална поддръжка, нито задоволително гражданско посланичество, като % дали своят вот на последните избори, с цел да пренаписва българската Конституция. Партиите, които напират да пренапишат публичния контракт, нямат съгласно мен и моралната легитимност да го вършат, тъй като те събират парламентарна поддръжка с цената на изменничество на личните си гласоподаватели ", съобщи той.

По думите му тези дейности целят само " оправдаването на безпринципната коалиция ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР