Ако има предвид разпита на действащия премиер, който разпит трябваше

...
Ако има предвид разпита на действащия премиер, който разпит трябваше
Коментари Харесай

Адв. Людмил Рангелов разкри как Кирил Петков се самоуби политически с ареста на Борисов

" Ако има поради разпита на настоящия министър председател, който разпит трябваше да бъде употребен против експремиера, не мисля, че има късмет едно такова обвиняване против господин Петков. Но това деяние задоволително компрометира настоящия министър-председател ", разяснява в предаването " Опорни хора " по Bulgaria ON AIR юрист Людмил Рангелов.

По думите му самият разпит на Петков е доста надалеч от процесуалните стандарти. " Самото единодушие, което е дал министър председателят Петков, да бъде разпитан, е изпразнено дотам от съображение и смисъл, че не мога да си обясня съветниците му по какъв начин са му разрешили да се въвлече в такава случка ", акцентира Рангелов.

Той означи, че може да се самопредложиш за разпит и това се случва, само че за хора на доста по-ниски равнища. " Това е просто срамно. Петков би трябвало да знае, че не разполага с качествена информация по този случай. Не носи първична информация, която би могла да свърши работа на досъдебното произвеждане. Не придава никаква тежест, този разпит не може да помогне на юристите. Навреди на господин Петков чисто политически ", безапелационен е юрист Рангелов.

Според него в тази ситуация има корист с понятието " необходимост ", защото такива условия за ареста не са били налице. " Чия е била концепцията, това ще се обясни с времето, само че е неверна концепция ", уверен е той.

" След правото на живот следва правото на независимост. Лишаването от независимост за 24 часа би трябвало да има съществено съображение. Дотук се вижда, че на процедура няма никакви учредения ", сподели още юристът.

" Г-н Бойко Рашков не дава отговор за директната работа по съответни производства. За тази цел има основен секретар и други чиновници. Този човек го няма ", уточни Рангелов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР