Ако има предсрочни избори, отговорността е на Демократична България (ДБ)

...
Ако има предсрочни избори, отговорността е на Демократична България (ДБ)
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Топката е в ръцете на ДБ и ИБГНИ. От тях зависи дали ще има правителство

Ако има предварителни избори, отговорността е на " Демократична България " (ДБ) и на " Изправи се БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ). Това сподели в предаването ръководителят на ПГ на " ИТН " (ИТН) и зам.-председател на партията Тошко Йорданов.

Ние от предишния петък водим съвещания и знаете какви бяха изявленията. След срещата с ИБГНИ изказванията бяха, че нямаме разногласия по задачите и стъпките, с които да се реализиран тези цели, с Българска социалистическа партия и Демократична България също нямаше основни разлики. След това имаше среща на експертни равнища с Демократична България, ИБГНИ и с Българска социалистическа партия. Нямаше срещи с представители на Движение за права и свободи – нещо, за което Мая Манолова излъга в Народното събрание. Тонът беше положителен и нещата бяха прелестни до през вчерашния ден. Не знам какво се случило в Демократична България, с цел да излезе Христо Иванов с тази декларация. В срещите с тях им обяснихме задоволително ясно, че няма да има представители на Движение за права и свободи в държавно управление на Има Такъв Народ. Не знам какво се случи, че през вчерашния ден по този начин внезапно Демократична България взе завой към предварителни избори. Нещо се е случило към Демократична България и Христо Иванов, само че какво, не знам, съобщи Йорданов.
 Слави и компания: Ще стигнат ли до четене с схващане и дваж крой - един път режи? Слави и компания: Ще стигнат ли до четене с схващане и дваж крой - един път режи?
Мрачният и тегав инак немски мъдрец Артур Шопенхауер предлага много свежи, хапливи, заядливи и даже прозорливи есета в сборника с п...

При извършените диалози със служебните министри с господин Петков нямахме разминавания, с господин Денков също. Г-н Василев сподели, че желае да е министър на финансите, с цел да се занимава със прекъсването на мръсните пари. Ние му предложихме поста вицепремиер по европейските фондове, където са най-големите пари. Той сподели: " Това е прелестно, само че аз желая да съм министър на финансите ". Тук ние към този момент се усъмнихме и потърсихме тази информация, която през днешния ден изнесохме. Когато установихме, че нещата не са толкоз чисти и лъскави, не сме отправяли повторна покана, разясни зам.-председателят на Има Такъв Народ, по БТВ.

Попитан има ли координирана офанзива на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи към служебните министри, Тошко Йорданов сподели: " Вчера Христо Иванов брутално и непосредствено уточни, че тези трима министри би трябвало да са в постоянното държавно управление. Нашата реакция беше на идващия ден. Ние не бързаме да приказваме преди да помислим. Няма координирана офанзива с Движение за права и свободи. Нямаме контакти с тях ".

С Демократична България постигнахме безусловно единодушие, че би трябвало да има дълбока правосъдна промяна, че би трябвало да бъдат отстранени профилираните съдилища, че сегашният основен прокурор не е добър основен прокурор и би трябвало да се промени механизмът на избирането му. След това се появява господин Христо Иванов и стартира да ни упреква във връзки с Движение за права и свободи, за които тези три неща са цели. Кой в действителност саботира процеса? И за какво? Не сме ние. Оттук нататък, в случай че желаят да подновим диалозите и да продължим по пътя, по който вървяхме до през вчерашния ден, няма проблем от наша страна. Но сега топката е в тяхното поле и в полето на ИБГНИ. Още преди две седмици ние ясно декларирахме, че желаеме поддръжка от тези две политически обединения. Ако не получим поддръжка, отговорността за нови избори е тяхна. В момента чакаме ход от тяхна страна. От тях зависи дали ще продължим напред или хвърлят страната в нови избори. Ние сме подготвени и за това, акцентира Йорданов.

Той уточни, че за мнистри ще бъдат номинирани хора, които са експерти и които не са били министри на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори". Ние търсим експертиза, означи зам.-председателят на Има Такъв Народ.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР