Ако има повишение на лихвите по кредитите, то ще започна

...
Ако има повишение на лихвите по кредитите, то ще започна
Коментари Харесай

Прогноза: Ако има повишение на лихвите по кредитите, то ще започна най-рано през лятото на 2019 г.

" Ако има покачване на лихвите по заемите, то ще стартира най-рано през лятото на 2019 година ", предвижда пред Нова телевизия ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на банките Петър Андронов.

Той прикани потребителите да бъдат доста деликатни при взимането на заеми сега, тъй като лихвите евентуално няма да останат все по този начин ниски, каквито са сега.

Според Андронов банките също би трябвало да бъдат деликатни по отношение на това какъв брой заеми отпускат.

" Българска народна банка ни предложи неведнъж да понижим броя на отпусканите заеми, тъй като тези за семействата надминаха приходите на хората през 2017 година ", сподели Андронов.

И добави, че през предходната година банките са заделили доста повече пари за почистване на неприятните заеми, само че все още техният брой понижава. Именно това, а не начисляването на такси, допринасяло за стабилността на финансовите институции и им носело облага.

" Европейската администрация непрестанно търси принадлежности, с които да се лимитират националните разлики в банковите такси ", сподели още Андронов.

Той бе безапелационен, че банкерите у нас изцяло поддържат устрема на страната за влизане в Еврозоната. И добави, че банките у нас би трябвало да привикват със стрестестовете, тъй като те ще се организират всяка година.

" Банковият съюз не е гаранция. И през днешния ден в Еврозоната има банки с проблеми ", сподели още Андронов. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР