Ако има политическо лидерство, отговорност и ясна програма, винаги има

...
Ако има политическо лидерство, отговорност и ясна програма, винаги има
Коментари Харесай

Станишев: Ние нация ли сме или племена, лидери ли имаме или вождове?

Ако има политическо водачество, отговорност и ясна стратегия, постоянно има метод. Това сподели по БТВ някогашният министър председател Сергей Станишев във връзка опцията за сформиране на постоянно държавно управление.

Но водачеството не е вождизъм. Голяма част от водачите демонстрират вождизъм към своето племето си съгласно моментните му ползи. Ние в последна сметка една нация ли сме или племена, които не се приказват? Ако нямаме разговор и комуниакция по ясни политики, наделява това държание на обособените водачи, съобщи Станишев.

ГЕРБ и " Продължаваме промяната – Демократична България " изкопаха толкоз изкопи изкопаха между тях, че мъчно може да се приказва за коалиция, само че може да се приказва за съдействие при ясни цели и носене на отговорост. Сега всеки желае да бъде в доста чиста среда, а политиката е да се взе участие в ръководството и да се трансформира действителността съгласно поетите задължения. Политическото водачество не е следване на моментните настройки, а вдишване на орговорниост и обсняване на гласоподавателите за какво го правиш, уточни някогашният министър-председател.

В момента има политическа рецесия у нас, война покрай България и геополитческа промяна. Вече 2 година търкаляме Плана за възстаноявавне. С този метод няма да имаме времето да усвоим тези пари и те да стигнат до българските жители и компании, коментира Сергей Станишев.

Има ясни цели като еврозона, Шенген, войната в Украйна. Това е някаква база взаимно ръководство. Трябва да се зададе някаква платформа за бъдещето на страната, която да демонстрира, че политицте се занимават с бъдещето на страната, а не с техните конюнктурни ползи. Политиката е носене на отговорност и правене на действителни неща, а освен говорене. Трябва да се откри решение, тъй като хората към този момент са гневни. Това е игра с огъня и неуважение към хората, сподели още Станишев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР