Ако има отбор, който знае как се печелят титли от

...
Ако има отбор, който знае как се печелят титли от
Коментари Харесай

Неудържимият "Реал" срещу мечтателите от "Ливърпул" - кой ще спечели големия финал

Ако има тим, който знае по какъв начин се печелят трофеи от най-високо равнище в Европа, това е " Реал " (Мадрид). Ако има тим, който воден от личната си магия, е кадърен да сътвори футболно чудо, това е " Ливърпул ". Тази вечер в 21.45 ч. в Киев двата тима се срещат в спор за трофея в Шампионската лига.

" Реал " направи това, което никой различен не беше реализирал преди този момент, откогато шампионатът се организира в сегашния си формат. Белите първи съумяха да защитят купата си. С триумфа си преди година мадридчани стъпиха на европейския връх за 12-и път. Сега тимът се надява да удължи властването си.

Срещу себе си обаче " Реал " има " Ливърпул ". Вдъхновеният от Мохамед Салах тим изживява своята приказка. Мърсисайдци мечтаят да повторят подвига си от 2005 година, когато станаха европейски първенци след незабравимия поврат от 0:3 до 3:3 против " Милан " и последвалите дузпи в лудата вечер в Истанбул.

" Реал " е по-мотивиран отвсякога и желае трета поредна купа ", съобщи Зинедин Зидан в едно от изявленията си в навечерието на наближаващия дуел. Колегата му Юрген Клоп отвърна, че в ДНК-то на " Ливърпул " е закодирано да печели огромни оценки.

 Кристиано Роналдо мечтае за петата си купа в Шампионската лига
© Reuters

Кристиано Роналдо мечтае за петата си купа в Шампионската лига

Съставите

Добрата вест за Зидан е, че ще може да употребява всичките си футболисти. Разбира се, погледите са ориентирани към Кристиано Роналдо.

Носителят на " Златната топка " се надява да завоюва Шампионската лига за пети път и да влезе в историята. Той към този момент подвигна купата един път с " Манчестър юнайтед ", а по-късно още три пъти със настоящия си тим.

Роналдо е голмайстор в Шампионската лига през последните шест години, а този сезон има 15 гола в 12 мача. Ако вкара довечера, ще стане първият футболист с голове в четири финала в шампионата.

 Неудържимият
© Reuters

" Ливърпул " ще бъде без Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джо Гомес и Жоел Матип, които са контузени. Емре Джан е под въпрос поради проблем с гърба.

В основата на триумфа на алените е Салах, който с представянето си донесе голямо ентусиазъм и окрили отбора. Египетският нападател си заслужи всички самостоятелни награди във Висшата лига. Този сезон той има 44 гола в 51 дуела, а в Шампионската лига е с 11 попадения в 14 срещи.

Вероятните сформира
" Реал " (Мадрид):
Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Каземиро, Кроос, Модрич, Иско; Роналдо, Бейл
" Ливърпул ": Кариус; Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън; Хендерсън, Милнър, Вайналдум; Мане, Фирмино, Салах

Думата на треньорите

" Ще играем в трети следващ край и сме на прага на историческо достижение. Преди година всички споделяха, че няма тим, който да е печелил Шампионската лига два пъти подред, само че ги опровергахме. Защо да не създадем същото. Уверявам ви, че " Ливърпул " не са по-мотивирани от нас ", сподели Зидан .

" Да, ние имаме опит, само че тук приказваме за един мач, тъй че не можеш да разчиташ единствено на опит. Ние би трябвало да покажем, че заслужаваме трофея, а не да разчитаме на това, че сме го печелили преди. " Ливърпул " е огромен клуб и те знаят по какъв начин да печелят ", добави французинът.


© Reuters

" Ливърпул " разчита на задружните старания, с цел да стъпи на върха

" Реал " (Мадрид) е по-опитният тим, тъй като от доста години играе с един и същи състав, завоюва в последните два сезона. В живота обаче опитът не е единственото значимо нещо. При нас основни са желанието, отдадеността и работоспособността на моите играчи. Те са задоволителни да спечелиш всеки мач и по тази причина обичам футбола ", съобщи Клоп .

" Не е елементарно да покажеш храброст против " Сити " и против " Рома ", само че момчетата го направиха и заслужават да са на край. Мисля, че " Реал " няма да смени метода си на игра поради нас. Те са доста опитни и имат самочувствие, че другите би трябвало да се нагодят към тях. Те постоянно са на доста високо равнище за огромните мачове ", уточни германецът.

Статистиката

За " Реал " това ще бъде 16-и край в най-силния европейски клубен шампионат. До момента мадридчани са изгубили единствено в три случая. Последният от тях е при провалянето с 0:1 против " Ливърпул " през 1981 година на " Парк де пренс ".

През последните 20 години " Реал " завоюва шест трофеи в конкуренцията, като три от тях пристигнаха след 2014 година

" Ливърпул " е на край за осми път. За последно алените станаха първенци след обрата против " Милан " през 2005 година Два сезона по-късно те отстъпиха с 1:2 против " росонерите " в Атина.

Англичаните са най-резултатният тим в Шампионската лига през сезона със приблизително по 3.33 гола на мач.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР