Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да

...
Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да
Коментари Харесай

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и премиерът Денков

Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, би трябвало да си отиде и министър председателят акад. Николай Денков, това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово на среща с кметовете в региона, съобщи Дарикнюз.бг.

Въпросът с оставката на министър Стоянов явно ще се взема решение в идващите дни. Тя беше поискана от по-голямата част от парламентарните партии, в това число и от мандатоносителя ПП-ДБ. В петък министър председателят Николай Денков остави решението по тази тематика на масата, тъй като искаше то да бъде взето след диалог с вицепремиера Мария Габриел, която отсъстваше. На два пъти обаче от думи на Калин Стоянов стана ясно, че той не счита, че би трябвало да подава оставка.

" Професионалната работа се прави от експертите и служителите на реда. Министърът е политическо лице . На него би трябвало да му държим сметка не за подготовката на служителите на реда, а за Шенген, за защитата на границата, за заплати, за назначения ", добави той.

По думите му " цялата препирня " е, че това е останалото последното място, което " не може да извършва поръчки ".

Борисов отхвърли още един път вътрешният министър " да е техен " и изясни по какъв начин тъкмо се е случил изборът му:

„ Когато започнахме да вършим нещо, което да не наподобява на Столичния общински съвет, ние от ГЕРБ направихме доста взаимни отстъпки. С Кирил Петков се разбрахме да изберат вътрешен министър, който да е безпристрастен, да си гледа работата, да е далечен от всички, просто експерт. Тогава Петков предложи този министър. От самия министър разбираме, че два дни е молен да стане министър, той служеше при Бойко Рашков, като началник на БОП, тъй че това не са инцидентни хора, доведени отнякъде. Последствие по време на изборите разбрахме, че вървят в министерството, кадруват с една цел – да преследват политическите съперници. Това е истината. С вътрешния министър аз съм имал една среща, в Народното събрание, на нея участваха Денков, Петков, Пеевски, Цонев, Халил, Атанасова, Мария Габриел и други Срещата беше какво вършим по Шенген, какво се изисква от законодателната смяна в Народното събрание. Това е единствената ми среща с него. Никога не съм се обаждал да кадрувам, да желая нещо от него. Така че, апелирам сътрудниците, в случай че не са удовлетворени от резултатите от изборите, в случай че желаят да донапълнят с калинки вътрешното министерство... “, разяснява Борисов.

" Няма да угаждаме на Кирил Петков, че желае нещо. Да сложим и другия му телохранител да стане министър. Сложиха основен секретар, сложиха си 3-4 заместник-министри. Престанете към този момент ", сподели още водачът на ГЕРБ.

Относно вота на съмнение Бойко Борисов посочи, че е показал мъдрост и самообладание.

" Чисто софтуерно - когато се провали и втори избор, ще се провали и трети, в случай че продължаваме по същия метод ", уточни той.

" Поканих Асен Василев, той пристигна незабавно в кабинета ми в Народното събрание, пристигнаха и ръководителят на Бюджетната комисия, и шефовете на парламентарни групи. Казах му, че неоносновано повишените доходи би трябвало да бъдат махнати, дългът би трябвало да бъде с 1 милиарда по-ниско, да е прецизиран. Той почете настояванията ни и прояви разсъдък ", означи Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР