Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да

...
Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да
Коментари Харесай

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да си отиде и премиерът

Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, би трябвало да си отиде и министър председателят акад. Николай Денков. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово на среща с кметовете в региона.

" Министърът е политическо лице. На него би трябвало да му държим сметка не за подготовката на служителите на реда, а за Шенген, за защитата на границата ", добави още Борисов.

„ Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в Министерство на вътрешните работи. Спазих думата си и не съм се месил там. Ако сътрудниците не са удовлетворени от резултатите си от изборите и желаят да донапълнят с калинки вътрешно министерство, да не се връщаме обратно по какъв начин защита на Кирил Петков стана зам.-министър. Казах на Денков, че някой би трябвало да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, би трябвало да си отиде и Денков. Няма да подкрепим това искане ”, съобщи Борисов.

„ Цялата препирня е, че Министерство на вътрешните работи е последното място, където министърът желае да си гледа работата, а не да извършва поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков, че желае оставка на Калин Стоянов, да си постави и другия телохранител ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство. Хората се вълнуват от оставката на Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка ", добави Борисов.

" Ходил съм в Министерство на вътрешните работи само когато организирахме среща на тематика какви дейности да правим по приемането в Шенген, на нея присъстваше и Мария Габриел. Обсъждахме Гранична полиция и външно министерство какво би трябвало да подхващат, а също по този начин и какво се изисква от законодателната стратегия в Народното събрание ", разяснява Борисов.

Относно вота на съмнение Борисов посочи, че е показал мъдрост и самообладание: " Поканих Асен Василев, той пристигна незабавно в кабинета ми. Казах му, че неоносновано повишените доходи би трябвало да бъдат махнати. Дългът би трябвало да бъде с 1 милиарда по-ниско, да е прецизиран. Той почете настояванията ни. ”
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2243414299198135
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР