Ако има обнародване на текстовете в стандартния брой на Държавен

...
Ако има обнародване на текстовете в стандартния брой на Държавен
Коментари Харесай

Отстъпката 25 ст. на литър най-рано от събота

Ако има обявяване на текстовете в общоприетия брой на Държавен вестник във вторник, мярката от 25 стотинки отстъпка на литър при зареждане на транспортно средство би трябвало да влезе в действие в събота. Това изясни в студиото на " Здравей, България " Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.

Терзиев разясни обаче, че не всички оператори са задължени да ползват мярката.

“Пожелателно е, или по желание на оператора, те да вземат участие в препоръчаната държавна помощ. Не са длъжни да дават отстъпка за всички предлагани от тях горива. Но е пожелателно. Не можем да задължим оператори за нещо, което би могло да утежни бизнеса им ”, добави Терзиев.

При обслужване на бензиностанция, с цел да получи отстъпката, потребителят би трябвало да показа ваучър на автомобилното средство, което би трябвало да бъде от категория L или M1.

“Към момента нямаме информация някои от огромните вериги да не вземат участие, само че клиентът би трябвало да попита дали операторът предлага отстъпката ”, разясни Терзиев и добави, че тя не важи за транспортни средства от категория N1.

Председателят на сектора мнения и цените на горивата.

“Цените са високи заради интернационалните фактори. Това, което виждам за месец юли е, че цените се успокоиха от растежа през юни ”, сподели още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР