Ако има нови предсрочни избори през март, България ще загуби

...
Ако има нови предсрочни избори през март, България ще загуби
Коментари Харесай

Мирчев : С ПП обсъждаме декларацията за управленски приоритети, която ще предложим на НС

" Ако има нови предварителни избори през март, България ще загуби дефинитивно опцията да влезе в еврозоната на първи януари 2024. Това предизвести в " Денят стартира с Георги Любенов " Ивайло Мирчев от " ".

Причината - няма да има физическо време да се одобряват всички нужни законопроекти за приемането на еврото.

" Ако го съпоставим с филм - кастингът е неприятен, обаче от неприятния кастинг имаме алтернатива за по-лош кастинг. Можем непосредствено да отидем в Боливуд, където кастингите са още по-лоши и от тук. Ако стигнем до такава степен, да създадем за 23 месеца пет пъти избори, не е ясно с какви причини какво ще се промени. Защото, да - вторият мандат е неприятен вид, третият мандат е още по-лош вид, обаче нови избори са най-лошият вид, който е вероятен да ни се случи. Защото едни нови избори през март значи да не влезем в еврозоната през 2024, а съвсем несъмнено и да не влезем в Шенген. Аз се тормозя доста да не изпуснем този късмет в този момент и по тази причина желая да се концентрираме доста върху този втори мандат и да го осъществим ", уточни той.

" " и " " разискват наличието на декларацията за управнически цели на 48-ото Народно заседание, която Демократична България предложиха през вчерашния ден на срещата с акад. Денков.

Според Ивайло Мирчев главната разлика сред номинациите на проф. и акад. за министър председател е политическата отговорност.

" Претенцията за чисто експертно държавно управление без да е ясно кой носи отговорността, е огромен проблем за нас. Това си пролича на срещата при господин Габровски, където той сподели: " Аз съм вашият поръчител да мине правосъдната промяна, измененията с основния прокурор, контролът ", което значи, че той не е схванал същността на казуса. Не може министър председателят да е поръчител. Гарант е този, който носи политическата отговорност, който в тази ситуация се споделяше Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при цялото ми почитание към Габровски. Случаят на Денков не е подобен - там има ясна политическа отговорност, той е част от политическото управление на " ", сподели Мирчев.

" " и не престават да имат разлики по тематиката за правосъдната промяна и антикорупционното законодателства, уточни Мирчев и прикани за гаранции от страна на, че ще поддържат стъпки в тази посока.

" Протегнатата ръка на (за правосъдната реформа) е плод на групова илюзия - чуваме я по медиите, само че не я виждаме. Когато би трябвало да гласуваме антикорупционно законодателство, не ги виждаме. Механизмът за надзор на основния прокурор мина през всички европейски организации, значи Европа сподели " да ", само че на това Народно заседание му е доста мъчно да го гласоподава ", посочи той.

Според Мирчев точно проблемите с върховенството на закона са повода да останем отвън Шенген. Този аршин отсъства от техническите условия, тъй като съгласно Мирчев никой не си е представял, че една страна може да е член на Европейски Съюз и да има порблем съ върховенството на закона.

" Три страни трябваше да влязат в Шенген - Хърватия, Румъния и България. Но какво се случва - Хърватия министър председателят си го осъди по две обвинявания, следва, може би, по още четири, които са в съда. Румъния има две държавни управления в пандиза и над 400 кмета. В България няма нито един наказан министър. И тук сме или в хипотезата, че България е най-некорумпираната страна в Европа, или сме в хипотезата, че някой тук прави по този начин, че да не могат да бъдат наказани тези, които са на високо и обслужват избрани кръгове. Еми второто е! Кой е този, който го прави това - това е прокуратурата, която разпъва чадъри. И ние по тази причина желаеме отчетност на основния прокурор. Нека господин Гешев се замисли дали извършва работата си на основен прокурор или обслужва ползите на други, които не съответстват с тези на България ", сподели Мирчев.

" е в тежко състезание с " " за едни хипотетични техни гласоподаватели. Споразумението за даване на оръжие е безусловно конституционно. Това слага България на страната на цивилизоваността. взеха изострен завой по метода, по който се държат. Защо това е значимо държавното управление да взима независими решения, ами може идващите месеци да няма Народно заседание, може да има договаряния по приемане на заместваща военна техника и държавното управление би трябвало да е гъвкаво и да може да реагира ", сподели той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР