Ако има нещо, за което България ще настоява и ще

...
Ако има нещо, за което България ще настоява и ще
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България ще държи твърдо на темата за кохезионните фондове

Ако има нещо, за което България ще упорства и ще държи твърдо, това е тематиката за кохезионните фондове, съобщи министър председателят Бойко Борисов на взаимната конференция в НДК с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Той благодари за подписаните контракти на Жан-Клод Юнкер за неговия фонд, тъй като по думите му над 350 млн. евро по тази стратегия са в България. Борисов благодари и на Европейската капиталова банка, тъй като съгласно него тя оказва помощ лихвите да бъдат оптимално понижени и гаранциите по тези заеми да отидат от 120 на 60%. Според Борисов това е един извънредно добре работещ фонд, който се надява за в бъдеще да продължи.

Премиерът разяснява и тематиката за Западните Балкани и уточни, че най-безрисковата вероятност за Европейски Съюз е да се построи инфраструктура на Балканите, която да обезпечава съгласуваност. Това освен не носи риск на Европейски Съюз, а ще даде опция за по-голяма конкурентоспособност, повече туризъм и доближаване на хората в целия съюз,посочи Борисов.

Той благодари за поддръжката и за всичко, което Европейска комисия прави за България. Премиерът се извини на хората за терзанията през тези два дни поради засилената полицейска защита и тапите.

Вижте цялото изявление на Борисов във видеото
Още по тематиката Старт на Българското европредседателство
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР