Ако има нещо сигурно за предстоящите парламентарни избори, то е,

...
Ако има нещо сигурно за предстоящите парламентарни избори, то е,
Коментари Харесай

Защо Бойко Борисов ще е аут от парламента?

Ако има нещо несъмнено за идните парламентарни избори, то е, че Бойко Борисов сигурно няма да е нито в Народното събрание, нито в Министерски съвет.

По образеца на Доган и Сакскобургготски, водачът на ГЕРБ е взел решение да се кандидатира за последно на изборите тази година. Той обаче ще се откаже освен от депутатското си място, а и от вероятно управническо място в идващото държавно управление.

Вероятно ви е направило усещане, че от много време насам, Борисов се е трансформирал в ракета-носител на партията си. Той даже нямаше планове да взе участие в листите на личната си групировка. Хората му обаче го убедили в последния миг, че без него партията ще наподобява отслабена. А и електоратът му е привикнал точно той да громи съперниците.

Интересното е, че даже партията му да успее да стане част от съдружното държавно управление, Борисов не желае и да чуе да се занимава още веднъж с властово ръководство. Той си дава ясна сметка, че даже и да са първи, не могат да сформират кабинет, а и не желае да бъде повече министър председател. Поради тази причина се вършат сондажи по какъв начин да излъчат и различен претендент за поста министър председател, в случай че влязат в обединението. А такава сигурно ще им се наложи, разкриват деятели.

Уж омразните Асен Василев и Кирил Петков могат доста бързо да се трансфорат в сътрудници на ГЕРБ, в случай че двете партии съумеят да си свидлив ръцете за общо ръководство. Дори Слави Трифонов, който преди време съобщи гръмко, че няма да прави коалиция с Борисов, в този момент е на кантар, в случай че ГЕРБ остане в миманса. 
 
Това е и една от аргументите, заради които Бойко Борисов отсява подобаващите за негови наследници на премиерското кресло, защото не желае да оставя партията, а и не желае да пречи на изгодите от оставането във властта.

За момента за кандидат-премиер от ГЕРБ се спрягат няколко имена – това на Томислав Дончев, Даниел Митов и Евгени Ангелов.
Последните две имена са компромисни претенденти и за Демократична България и за Политическа партия, като последният си е напряко любимец. 

Дончев бил най-неблагоприятният избор за министър председател на Борисов, поради, че останалите двама са елементарно манипулируеми и доста по-послушни. Самият Дончев удостовери преди броени дни, че ГЕРБ обмисля няколко разновидността за министър председател.
Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР