Ако има нещо, което не харесваме върху лицето си от ...

Ако има нещо, което не харесваме върху лицето си от

Две съставки срещу тъмни кръгове и торбички под очите

Ако има нещо, което не харесваме върху лицето си от това е изтощеният взор. Тъмни кръгове под очите, подпухнали клепачи. Колкото и да ги прикриваме с грим те са си там. В края на деня като че ли още по-видими, а и тази тежест и отмалялост в очите.

Знаем че изстудените компреси с тирбички чай оказват помощ при и тъмни кръгове. Има и чудесни масла, козметични грижи. Но не трябва да забравяме и за две съставки, които постоянно са част от нашите домапни маски за лице, които също могат да ни оказват помощ да озарим погледа си – курмума и кисело мляко.

Защо тъкмо куркума и мляко?

Куркумата се употребява от дълги години в аюрведа за здраве и хубост. Повече за аюрведа може да. Въпреки сво натоварен цвят, тя спомага за понижаване на пигментните петна, стяга кожата, богата е на значими антиоксиданти, които са потребни за нея и усъвършенства цялостния ѝ тип.

От друга страна, киселото мляко естествено съдържа млечна киселина, която оказва помощ за нежното ексфолиране на кожата, премахвайки мъртвите кожни кафези. Леко охладено, сложено като маска в зоната на околоочния силует, киселото мляко понижава чувството за напрежение и подпухналостта.

За да си приготвите маската ще ви бъдат нужни:

Всички съставки се комбинират добре. Маската се нанася върху проблематичните зони на чиста и суха кожа. Оставя се да подейства 10-15 минути, след което се изплаква с хладка вода и се нанася подобаваща козметика.

Източник: az-jenata.bg