Ако има неща, които до днес остават забулени в мъглата

...
Ако има неща, които до днес остават забулени в мъглата
Коментари Харесай

Вижте 5 от най-загадъчните изчезвания в района на Бермудския триъгълник

Ако има неща, които до през днешния ден остават забулени в мъглата на дълбоката тайнственост и не престават да вълнуват човешкото любознание със своята мистичност и тайнственост, то това сигурно са изгубванията над една от най-мистериозните зони на планетата Земя – Бермудския триъгълник.
Известен още като Дяволския триъгълник, секторът от океана сред Маями, Бермудските острови и Коста Рика е неповторима част от Атлантическия океан, защото през последния век е бил място на повече от 50 необясними изгубвания. Въпреки че зоната не е маркирана на нито една комерсиална карта, допуска се, че обгръща повърхност от 500 000 и 1,5 млн. кв. благи в открити води.
Слухове за странностите и мистериозните случки в тази област съществува още от времето на Христофор Колумб. Според мълвата откривателят на Америка изпитвал компликации с навигацията по компаса. Има даже сведения, в които се показва, че той и мореплавателите следили призрачни светлини в района. Някои учени допускат, че въпросните странности и изгубвания се дължат на магнитното поле на Земята в тази зона или на свирепите естествени бедствия.
Други обаче стигат по-далеч, обяснявайки си протичащото се със свръхестествени сили и теории за проходи към други измерения. До през днешния ден обаче прецизен отговор на странните събитие науката не е дала. Ето пет от най-страховитите и необясними изгубвания, събрани от History, които до през днешния ден остават неразгадани:

1. Корабът " Елън Остин "
През 1881 година корабът " Елън Остин " потегля от Ливърпул за Ню Йорк с пасажери, емигриращи в Америка. Корабът е в намерено море от няколко седмици, когато капитанът взема решение да предприеме безпланов къс път през Саргасово море – маршрутът, който води " Елън Остин " през Бермудския триъгълник. Малко по-късно капитанът вижда в далечината различен транспортен съд, който се движи безредно. Корабът изглеждал зарязан и се движел непредсказуемо. Обезпокоен, че това може да са пирати, капитан Грифин придържа кораба да безвредно разстояние в продължение на два дни, след което подрежда на екипажа да се качи на борда на странния транспортен съд и да изследва за какво той не дава отговор на техните сигнали. Част от екипажа му се качил на кораба, с цел да поеме ръководството му в свои ръце и по този начин дружно с " Елън Остин " да го води до крайбрежията на Ню Йорк, където да бъде избавен. Последвала стихия, след прекосяването на която капитан Грифин още веднъж забелязал мистериозния транспортен съд. Там обаче нямало и диря от екипажа, който той изпратил на борда му. Нямало даже и следи от възможни кръвопролития и вреди по кораба. Притиснат от времето и ресурсите, капитанът решил да изостави кораба на дрейф и да продължи към Ню Йорк. Корабът и неговият спонтанен екипаж повече в никакъв случай не били видяни.

2. Крайцерът " Уичкрафт "
Уичкрафт е 23-метров първокласен крайцер, който изчезва вечерта на 22 декември 1967 година Собственикът на лодката поканил собствен непосредствен другар да излезе на брега на океана, с цел да прегледа коледните светлини над водите на Маями. Планът бил да изминат малко разстояние във вътрешността в морето, да изключат мотора и да се насладят на пейзажа. В 21:00 ч. същата вечер бреговата защита на Маями получила сигнал за злополучие, който умерено ги уведомил, че лодката се е блъснала в нещо във водата и ще се наложи да бъде изтеглена на буксир от по-малко от миля от брега. Собственикът показал, че това не е незабавен случай и че ще изстреля сигнална ракета, с цел да уведоми бреговата защита за точното местонахождение на лодката. По-малко от 20 минути по-късно бреговата защита достигнала мястото, където съгласно тях било подадено позвъняването, само че нямало и диря от " Уичкрафт " или сигналните ракети. Нито крайцерът, нито двамата му пасажери са били видени още веднъж.

3. Фарът Грейт Айзък
Мистерията с фара Грейт Айзък е неповторима с това, че и двамата пазачи на фара се намирали на сушата, когато са изчезнали. Местните предания описват за транспортен съд, който се е разрушил и не е оживял, като се изключи едно бебе. За пръв път фарът е пуснат в употреба в средата на XIX в., а в него живеят единствено двама поданици на острова - неговите пазачи. На 4 август 1969 година дребна лодка е пусната на вода, с цел да ревизира положението на фара. Рутинните позвънявания остават без отговор. При идването си проверяващите откриват, че островът е празен и няма диря от двамата му пазители. Малко преди този момент над острова е минал вихър, само че неналичието на вреди по жилищните пространства повдига въпроса за какво двамата опитни пазачи на фара не са останали на мястото, където е най-безопасно. Други считат, че двойката е попаднала в мрежа за контрабанда на опиати, а може би и двамата са били отвлечени, само че без доказателства за нечиста игра, които да подсказват нещо неправилно, ориста на двамата пазачи остава мистерия. Това не е единственият случай на изгубване на изолирани пазачи на фарове при странни условия, откакто през 1900 година трима мъже изчезват от островите Фланан, дребна група край северозападното крайбрежие на Шотландия.

4. Полет 19
Може би най-известното изгубване в Триъгълника, ориста на Полет 19 и PBM Mariner е предиздвикала даже най-големите мозъци да търсят отговори. Когато Полет 19, група от пет торпедни бомбардировача " Авенджър ", излетява от Форт Лодърдейл на 5 декември 1945 година, те чакат тричасовото им бомбардировъчно странствуване да бъде също толкоз безпроблемно, колкото и полетите, които са правили безчет пъти преди този момент. Малко откакто хвърлят товара си от реплики на бомби, патрулът стартира да се сблъсква с проблеми. Лейтенант Чарлз К. Тейлър, умел водач, счита, че компасът му е почнал да се поврежда и че Полет 19 е летял в неверна посока. Обезпокоен, Тейлър се свързал с различен инструктор по пилотиране от Военноморски сили, който летял покрай брега на Флорида. Тъй като времето от ден на ден се влошавало, Тейлър постъпил в прорез с протокола за ориентиране на загубен аероплан към залязващото слънце. Вярвайки, че се намират някъде над Флорида Кийс, Тейлър поправя посоката в опит да навлезе в Мексиканския залив. Пътешественик във времето сподели кой град през 2023 година ще бъде изцяло заличен от лицето на земята Родени разнообразни: Причудливото семейство с най-пластичните лица в света (Снимки) Странните обичаи за Нова година по света Усетили грешката на Тейлър, някои от хората му оспорват решението му да продължи на североизток и го убеждават да обърне описа си и да се върне на запад. По незнайни аргументи обаче той още веднъж обръща полета назад, към момента обезпокоен, че се намират някъде над залива. С отдалечаването на полета от сушата предаванията им стават все по-слаби и по-слаби. След като летели повече от избраното им време, екипажът почнал да се тормози, че няма да успее да поправя навигацията си, преди да свърши горивото. В последното си предаване Тейлър споделил на хората си, че щом първият аероплан падне под 10 литра гориво, всички ще снижат дружно, с цел да имат по-голям късмет за избавление. Няколко минути по-късно предаването завършило. Сигурни, че всички са паднали в океана, военноморските сили неотложно стартират търсене и избавяне. Две летящи лодки " Маринър " са изпратени да търсят изчезналия полет 19, само че 20 минути след излитането една от лодките " Маринър " изчезва от радарите. Нито 13-те членове на екипажа, нито 5-те водачи на полет 19, нито останките на някой от самолетите са открити.

5. Американският транспортен съд " Циклоп "
На 4 март 1918 година корабокруширащият транспортен съд USS Cyclops отплава с последна цел - Балтимор, Мериленд. Без планувани прекъсвания по маршрута си и претрупан с манганова руда, той трябвало да дойде в пристанището на 13 март. Корабът обаче по този начин и не идва. Последното предаване, получено от кораба, оповестява, че " Времето е положително, всичко е наред ", а неналичието на каквито и да било остатъци или SOS известие ражда измежду мнозина спекулации към въпроса какво може да е предиздвикало кораба и екипажа му да изчезнат някъде през деветдневния прозорец. И до през днешния ден изгубването на американския транспортен съд " Циклоп " и неговия екипаж от 305 души остава най-голямата записана загуба на човешки живот в историята на военноморските сили на Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР