Ако има малко здрав разум, след месец ритуално говорете и

...
Ако има малко здрав разум, след месец ритуално говорете и
Коментари Харесай

Партиите, предизвикали нови избори, ще бъдат наказани като ИТН

Ако има малко здрав разсъдък, след месец " ритуално говорете и ритуални танци " ще има ново държавно управление. Това счита проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет и някогашен вицепремиер в Тройната коалиция (2005-2009 г.).

" То евентуално няма да се назовава коалиция, а програмни, за избавление от някого и така нататък ще намерят по какъв начин, това е политическо говорене. Оптимист съм, че ще бъде формирано държавно управление, но ще би трябвало малко време, с цел да се вземе завоят ", означи той в ефира на БНР.

Защо съгласно него партиите ще влязат в държавно управление, подкрепяно от ГЕРБ и Движение за права и свободи?

" Партиите ще одобряват, тъй като противоположното ще докара до нови избори, а създалите по този начин партии - ще бъдат осъдени по метода, по който беше осъден " ИТН ". Тези, които могат, в случай че не създадат държавно управление, ще си платят цената. "

Ключово обаче е по какъв начин тези партии - видно някогашните ръководещи - ще направя това, без да излезе, че са трансформирали своите позиции.

" Такива формули ще се намерят, ще стартира зимата, ще би трябвало да се приема бюджет и така нататък ", маха с ръка Вълчев.

Това ще е съществено предизвикателство изключително за Политическа партия, които са зародили като " отричане на Бойко Борисов и ГЕРБ ". Но поддръжката за бюджета и идните законопроекти, които новото Народно заседание въпреки всичко има някакво време да прегледа, ще ни каже кои партии могат да сформират държавно управление, подсказа професорът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР