Ако има кабинет с третия мандат, то няма да е

...
Ако има кабинет с третия мандат, то няма да е
Коментари Харесай

Христо Иванов излезе от капана, предлага правителство без политически лидери

Ако има кабинет с третия мандат, то няма да е съдружен, а на база на единодушие по национални цели, сподели той

Винаги сме казвали, че в тази обстановка може да сработи кабинет, в който няма политически водачи и Бойко Борисов доста добре знаеше това, съобщи в „ Тази заран “ по бТВ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. Така той отговори на апела на водача на ГЕРБ Иванов да застане отпред на държавно управление с третия мандат.

Ден, откакто политологът „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ да се схванат за властта, съпредседателят на „ Демократична България “ съобщи, че в случай че се образува кабинет с третия мандат, то той нямало да е съдружен, а това щяло да стане въз основата на единодушие по национални цели.

„ Когато някой от една политическа партия стартира по медиите да вади имена от друга и се готви да ги номинира, се прави с една цел – конспирация и обстрелване на този претендент. Имам възприятието, че ГЕРБ леко се уплашиха. Когато им трябваше опрощение да прескочат третия мандат и да обяснят за какво не желаят ръководство, спекулираха и кокетирха с Демократична България, тъй като знаят, че ние сме политическата мощ, която може да сложи дълготрайните цели и да ги предвижи напред “, добави той.

„ ГЕРБ се тормозиха, че в случай че мандатът пристигна при нас, ще би трябвало първо да се откажат от желанието си да вървят на избори и второ да бъдат сложени в обстановка най-сетне да отговорят с да или с не на елементарния въпрос, без който ръководство с нас няма да има. Той е за конституционната промяна на прокуратурата. Те бягат от този въпрос като неприятен възпитаник от матура. Притесниха се обаче и започнаха с топ офертите “, съобщи Иванов. 

След като през вчерашния ден от „ Продължаваме промяната “ върнаха втория мандат за постоянен кабинет несбъднат, президентът Румен Радев би трябвало да връчи до 16 януари третия мандат на партия по негов избор. Един от разновидностите е той да отиде в „ Демократична България “.

Иванов акцентира, че е извънредно значимо да се образува постоянен кабинет сега и Демократична България е подготвена да поеме тази отговорност.

„ Демократична България “ е подготвена да поеме отговорността за това да направи всичко допустимо да бъде излъчен кабинет. Не кой да е, а който ще може да реши пет огромни национални задания, които стоят пред нас и които могат да бъдат решени единствено в този момент. Ако отидем на избори, ние слагаме под подозрение тези задания. Общото сред тях е, че те в действителност приключват архитектурата на това, което всички мечтаем - европейска България “, съобщи той.

По думите му главните задания са: влизане в Шенген и Еврозоната, правосъдната промяна, осъществяване на Плана за възобновяване и развиване и модернизацията на българската войска.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР