Ако има едно нещо, което да изведем като най-важно за

...
Ако има едно нещо, което да изведем като най-важно за
Коментари Харесай

Най-добрият начин да изградите доверие между вас и екипа

Ако има едно нещо, което да изведем като най-важно за ефикасното водачество, то това е доверието.

Доверието е горивото, което задвижва машината, която ние назоваваме екип. От доверието сред ръководителя и неговите чиновници зависи всеки един аспект от представянето на чиновниците – от продуктивността до творчеството. Липсата на доверие от своя страна е пагубна за всеки екип, без значение от това какъв брой знаещи и можещи са обособените му членове.

Може би точно това е повода водачите да приказват непрестанно за доверието – за неговото продобиване, премерване и опазване.

Всъщност, „ продобиване “ не е точната дума. Доверието не се печели, а се гради последователно, методично и целеустремено. Изграждането на време изисква време и старания.

Това са 6 от най-важните опори, върху които се гради доверието сред водача и неговите чиновници:

1. Характерът е в основата на доверието. Без него, водачите могат да разчитат само на външни белези като сан и старшинство, които обаче не са задоволителни, с цел да подсигуряват техния триумф, в случай че чиновниците им не имат вяра в техните качества и качества. Да имаш темперамент в тази ситуация значи да имаш високи стандарти и ясно изразени полезности, които да следваш и защитаваш всеки ден.

2. Комуникацията е от основно значение за построяването на работна среда на доверие и неприкритост. За да бъде ефикасна, връзката би трябвало да идва както от ръководителя към чиновниците, по този начин и противоположното, и да съблюдава нормите за изясненост, акуратност, бистрота и навременност.

3. Компетентността сама по себе си няма да накара другите да ви имат доверие, само че нейната липса несъмнено е задоволителна, с цел да накара останалите да не ви се доверяват за нищо. Да бъдете способени не значи, че би трябвало да знаете по какъв начин да вършиме всичко. Това значи, че разбирате: какво би трябвало да се направи, с цел да бъдат позволени проблемите; какви мощните и слабите страни на вашия екип и по какъв начин те се вписват в намирането на решение; и не на последно място, по какъв начин да изградите проект, който да подсигурява, че това ще бъде направено.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР