Ако има една област, в която Европейският съюз е единен

...
Ако има една област, в която Европейският съюз е единен
Коментари Харесай

class=eu2018bg>Могерини: ЕС е единен във външната политика и отбраната, вътрешните работи са друга история

Ако има една област, в която Европейският съюз е обединен в последните години, това е външната политика и защитата. Вътрешните работи са друга история. 

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини преди началото на неформалния съвет на външните министри " Гимних " в София. 

Светът не се движи в вярната посока и прекалено много спорове не намират решение. Можете да вините за това Европейски Съюз, Организация на обединените нации, Съединени американски щати или интернационалната система, само че ние вършим, каквото можем, и в случай че Европейски Съюз го нямаше с неговата филантропична помощ, политиките за развиване, дипломация и сигурност, обстановката в доста райони щеше да е доста по-лоша, подчерта Могерини.

Тя добави, че един от най-важните въпроси, които ще бъдат разисквани, е обстановката в Сирия. По думите ѝ Европейски Съюз има намерение да активизира филантропична помощ към Сирия и нейни съседки, главно към Йордания, Ливан и Турция. 

Като друга значима тематика тя уточни и въпросът за Северна Корея и стоплянето на връзките с Южна Корея. 

Видяхме окуражаващи стъпки към олимпиадата, само че тя в един миг ще завърши. Искаме да продължим работата - първо с нашите партньори Южна Корея, Съединени американски щати, Япония, само че също по този начин с Русия и Китай, с цел да има мощен напън върху КНДР. Ние имаме строга система на наказания, само че ще продължим и дипломатическите старания, акцентира Могерини. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР