Ако има един човек, който принц Чарлз вероятно не е

...
Ако има един човек, който принц Чарлз вероятно не е
Коментари Харесай

Коя е сестрата на Даяна? Историята на Сара Спенсър от връзката ѝ с Чарлз до трагедията с принцесата

Ако има един човек, който принц Чарлз евентуално не е очаквал да промени живота му вечно, то това е лейди Сара Спенсър, с която за малко се срещат през 1977 година Двамата имат къси връзки, които завършват откакто Сара споделя пред пресата, че не е заинтригувана от брак с престолонаследника.

Но преди връзката им да завърши, Сара взима едно решение, което ще промени радикално кралското семейство за години напред: тя среща принца с по-малката си сестра.

В най-новия сезон на „ Короната “ ( “The Crown”) на Netflix младата Даяна Спенсър направи дълго чаканата си поява в костюм на дърво за пиесата на Шекспир „ Сън в лятна нощ “. Принц Чарлз е на посещаване при Сара и до момента в който я чака, по-малката ѝ сестра влиза в стаята. Даяна се крие от престолонаследника, с който сестра ѝ е наредила да не приказва, резултатът обаче е очарователна, съвсем вълшебна първа среща.

В реалност първата им среща не е толкоз причудлива – съгласно “The Guardian” и “The Independent”, Сара в действителност е срещнала принца с Даяна по време на посещаване в дома на семейство Спенсър . „ Запознах ги – аз съм Купидон “, споделя тя по-късно за съдбовната среща.

По това време принц Чарлз е прочут със своята поредност от сантиментални връзки , а приятелките му са наречени „ Ангелите на Чарли “ от пресата. Сара Спенсър е единствено една от поредицата от над 20 връзки в границите на десетилетие, само че когато младият правоприемник среща Даяна, той взема решение, че тя е подобаваща за бъдеща кралица.
 Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол
Но Сара не изчезва от историята – тя продължава да бъде основна част от кралското семейство.

След къса връзка с принц Чарлз, Сара се омъжва за Нийл Маккоркуодейл през 1980 година, с който имат три деца – Емили, Джордж и Силия.

Сара остава отвън светлината на кралските прожектори до трагичната гибел на Даяна, когато отлита за Франция дружно с другата си сестра, Джейн Фелоус, и принц Чарлз, с цел да приберат тялото на Даяна от Париж. На погребението на принцесата Сара изнася къса тирада, гледана от към 2,5 милиарда души от целия свят.

След гибелта на Даяна, Сара става президент на фонда в памет на принцесата на Уелс – благотворителна организация, отдадена на продължаването на филантропичната активност на Даяна, която в последна сметка бе закрита през 2012 година Фондът, който към момента получава пари от донори посредством Кралската фондация, по-късно беше разграничен сред принц Уилям и принц Хари за съответните им благотворителни организации.

През времето, в което ръководи благотворителната организация, а и по-късно, Сара остава покрай племенниците си, като участва на сватбите и на двамата принца. „ Хари постоянно е поддържал непосредствен контакт със семейство Спенсърс и всички получиха предложения за сватбата “, описа източник пред “Vanity Fair” преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. „ Хари се схваща добре с лелите и чичо си и ги е срещнал с Меган. “

Сара участва и на кръщенето на техния наследник – Арчи Маунтбатън-Уиндзор. Според “E!” Даяна постоянно е наричала принц Хари „ моят дребен Спенсър “, поради неговата „ поразителна аналогия с вуйна му Сара “, която очевидно се е предала и на Арчи.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР