Ако има доблест и чест, министърът на вътрешните работи трябва

...
Ако има доблест и чест, министърът на вътрешните работи трябва
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Защо премиерът Денков не може да поиска и получи оставка от собствените си министри?

„ Ако има героизъм и чест, министърът на вътрешните работи би трябвало да си тръгне самичък, а не да чака някой да му желае оставката “

Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев , представен от „ Българска телеграфна агенция “. Той добави, че е извънредно време Калин Стоянов да поеме отговорност за „ неприемливото си държание “ по време на митингите на футболните почитатели в София на 16 ноември.

Иван Демреджиев посочи като притеснително и това, че министър председателят акад. Николай Денков не може да изиска и да получи оставка от личните си министри. Според него българската общност е била излъгана, че тези министри са били излъчени от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, а в това време огромна част от тях са представители на други участници в сглобката

По думите му на 16 ноември сме станали очевидци на подценяване на обстановката от страна на Министерство на вътрешните работи, което не е възнамерявало задоволително добре интервенцията си, макар че е имало задоволително време за това. 

Демерджиев изрази неразбиране от обстоятелството, че даже след погромите и доста ранени, Калин Стоянов е траял да твърди на идната заран, че нищо изключително не се е случило . След като от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ са му поискали оставката, той се скрил зад тила на своите чиновници , защото видял, че ситуацията му е съществено. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР