Ако има доблест и чест, министърът на вътрешните работи трябва

...
Ако има доблест и чест, министърът на вътрешните работи трябва
Коментари Харесай

Демерджиев: Калин Стоянов трябва да си тръгне сам, а не да чака някой да му иска оставката

Ако има героизъм и чест, министърът на вътрешните работи би трябвало да си тръгне самичък, а не да чака някой да му желае оставката. Това съобщи пред  публицисти в Смолян някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година. Коментарът му е във връзка исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов от представители на " - " (ПП-ДБ) след митинга в София предходната седмица против управлението на Българския футболен съюз (БФС). Според Демерджиев е извънредно време вътрешният министър да поеме своята отговорност за " неприемливото си държание " по време на митингите на футболните почитатели. 

Вътрешният министър явно подцени обстановката и съобщи, че нищо изключително не се чака, всичко е наред, всичко е под надзор, разяснява Демерджиев. Според него сходна интервенция би трябвало да се възнамерява деликатно, да се сътвори координационен щаб, събирайки всички виновни институции, да се проучат вероятните сюжети за митинга. Всичко това не е свършено, съгласно някогашния вътрешен министър.

Демерджиев е на мнение, че е необичайно, че даже на идната заран, министърът е траял да твърди, че нищо извънредно не се е случило и всичко е обикновено.

Едва когато му се изиска оставката, ситуацията стана доста съществено, трансформира се в разгром и той за следващ път се скри зад тила на чиновниците си, което за мен е безусловно недопустимо, съобщи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година.

Според Демерджиев е обезпокоително, че министър-председателят не може да желае и да получи оставката на личните си министри. Българската общност беше излъгана, че тези министри са излъчени от мандатоносителя ПП-ДБ, а явно немалка част от министрите са излъчени от други участници в тази коалиция или сглобка, счита Демерджиев. Той разяснява, че двама основни министри, а точно тези, които провеждат изборите – на вътрешните работи и на електронното ръководство, по думите на самите представители на ПП-ДБ, не са техни. Възниква въпросът чии министри са те и чий интерес са обслужили по време на тези избори, съобщи някогашният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР