Ако има данни за престъпления, прокуратурата трябва да действа. Но

...
Ако има данни за престъпления, прокуратурата трябва да действа. Но
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров за имунитета на Борисов: Къде беше прокуратурата досега?

„ Ако има данни за закононарушения, прокуратурата би трябвало да работи. Но таймингът е доста значим в тази ситуация. Къде беше тя до момента? “. Така заключи в студиото на „ Тази заран “ по БТВ проф. Пламен Киров настояването на прокуратурата да смъкна имунитета на водача на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов поради делото “Барселонагейт “.

„ Прокуратурата е надълбоко нагазила в политиката – по този начин се случва, когато политиката нагази в правосъдната власт “, разяснява професорът. Киров посочи, че двете управляващи не са изолирани една от друга, само че сега получваме резултата от това, което е трупано с години в връзките сред двете институции.

По негови думи вместо възелът сред правосъдните и политическите кръгове в страната да стартира да се разплита, той се усложнява от ден на ден: „ От през вчерашния ден разбрахме, че Борислав Сарафов е дясната ръка на Петър Петров, прочут като Петьо Еврото. Утре евентуално ще се появи още една Неправителствени организации, което ще направи изявление с различен човек “.

Според Киров главната концепция сега е имиджът на Сарафов да бъде очернен. „ Всъщност той е много самоуверен човек. За да тръгне против основния прокурор по този метод, се изисква много храброст, а и опит. “ Професорът добавя, че дейностите на Сарафов не са лишени от професионализъм.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР