Ако идването на Сатя Надела начело на Microsoft изведе компанията

...
Ако идването на Сатя Надела начело на Microsoft изведе компанията
Коментари Харесай

Фил Спенсър за важността на Game Pass в стратегията на Microsoft

Ако идването на Сатя Надела отпред на Microsoft изведе компанията в XXI век и я направи един от водачите в облачното пространство и неоспорим стопанин в SaaS (software-as-a-service) бранша, то назначението на Фил Спенсър за началник на гейминг интервенциите в Xbox се оказа дори още по-успешен ход от този с Надела.

Спенсър не пести старания и запаси и стартира с привличането на гений и експертиза, с цел да ускори така и така мощните позиции на Microsoft в региона на видеоигрите. Придобивания на класни студиа, като Zenimax, развиването на платформата на Xbox и прибавянето на стойност под формата на услуги, като Xbox Game Pass, Xbox Anywhere и xCloud, през днешния ден Xbox Cloud Gaming, услугата за заоблачен стрийминг на игри. Освен това, Спенсър е основател на концепцията за сливането на всичко това в един общ набор от оферти, които притеглят милиони консуматори от целия свят. Самият той не счита, че това е задоволително, само че и е крепко стъпил на земята. Именно общия общ брой от всички оферти, а не даването на съответна услуга би трябвало да е фокуса на Microsoft, когато става дума за бранша за занимания.

„Не, не е“, дава отговор Спенсър на въпрос дали Game Pass се явява единствения фокус за Microsoft в бъдеще. Репликата му е част от просторно изявление за списание Edge. „Целта ми не е да ви заблуждава. Знаете ли, постоянно слушам реплики от рода на „Всичко, за което става дума е Х“ или „Всичко е поради Y или Z“. Но истината е, че когато поддържате една цяла платформа, то всичко се върти око X, Y и Z, нали? Става въпрос за всички тези неща“.

„Виждам ли всички притежатели на Xbox един ден да са клиенти на Game Pass? Не. Искам хората сами за себе си да създадат своя избор. Някои хора желаят да си закупят всички игри, които доставяме и да си основат своя лична библиотека“, разяснява Спенсър. В същото изявление, той удостоверява убеждението си, че за него Game Pass съставлява добър артикул от бизнес позиция – нещо, което беше към този момент подложено на подозрение от страна на шефа на Sony Interactive Entertainment Джим Райън и някогашния управител в PlayStation Шон Лейдън. Интересно е, че неотдавна разбрахме, че точно PlayStation и Sony обмислят основаването на отговор на Game Pass.

„Абонаментите то дават добър и непрекъснат приходен поток. И това е значим миг за всеки един бизнес, като в допълнение перо към това, което ще получиш от главните продажби. Ето за това и споделям, че става дума за примес от няколко разнообразни неща. Не става дума за едното да е с преимущество пред другото. Бизнесът не се концентрира над едно-единствено число. Продажбите на дребно, конзолните продажни, ангажираността към платформата на Windows, Game Pass, декларираният интерес към xCloud… Наистина става дума за всички тези неща сборно“, заключава Спенсър.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР