Ако идеята за секс ви кара да потрепервате от погнуса,

...
Ако идеята за секс ви кара да потрепервате от погнуса,
Коментари Харесай

Защо се отвращаваме от секса?

Ако концепцията за секс ви кара да потрепервате от гадност, отвращение, боязън, неконтролируема паника, знайте, че не сте сами. Може да се окаже, че страдате от болестта Отвращение към половото съприкосновение. Това е друго от понижено или изменящо се либидо. Ако не изпитвате предпочитание, е едно, само че в случай че когато си мислите за секс, усещате, че ви се повдига, то това е знак за нещо много по-сериозно.
Има много аргументи, които провокират това заболяване, само че най-честата е обвързвана с връзките с колегата. Ако сте разбрали за изневярата му за това, че той крие пари от вас, или за нещо друго, обвързвано с вашата връзка, то това може да послужи като спусък към това положение. То може да се въздейства от психоанализа и лекарства. Не се опасявайте, нито срамувайте, в случай че усетите, че имате потребност от помощ.

Сексуално безпокойствие
Хората, които се самоопределят като „ полово подвластни “, не е изключено да страдат от полово безпокойствие. Хората с това заболяване постоянно имат компликации в това да се отдадат единствено на един полов сътрудник. Това най-често се дължи на дълбоки психотравми, които пречат на близостта с един-единствен сантиментален сътрудник. Те се любуват на секса, само че намират интимността, която предлага една връзка, за нещо съвсем непостижимо за тях. По-склонни са да изиграят половост, в сравнение с да споделят страховете си, свързани с интимността.

Сексуална тревога
Мъжете, които страдат от еректилна дисфункция, постоянно са въвлечени в омагьосания кръг на половата тревога. Те са толкоз уплашени от мисълта ка к ще се показват, че свършат прибързано, още преди да е почнал самият акт, или въобще не съумяват да получат ерекция. Споменът за предходно полово крушение може да е причина за полова тревога. Комуникацията с колегата, почивката, успокоение и здравословното чувство за неустрашимост може да оказват помощ за превъзмогването на половата тревога.
-----
Жените и мъжете, които са били полово или по различен метод физически насилвани като деца, могат като възрастни да изпитват усложнения в секса.
За тях интимното шерване с различен човек може да е много комплицирано и предизвикателно. Ако сте диагностицирани с посттравматично стресово разстройство, е напълно обикновено сексът да отключва безпокойствие у вас от интимния акт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР