Ако и вие сте от хората, които често консумират студено

Ако и вие сте от хората, които често консумират студено ...

Защо е опасно да се яде студено месо?

Ако и вие сте от хората, които често консумират студено месо, добре е да сте запознати с ефекта му върху тялото. Оказва се, че това не е никак полезно.
Консумацията на студена храна, особено на месо, е вредна за нашето тяло. Този навик може да доведе до сериозни здравословни проблеми и по-специално до такива с храносмилателната система.

С кои вина се комбинират различните меса на скара С кои вина се комбинират различните меса на скара
През лятото барбекюто на двора, морето или терасата е все по-често срещано явление. В случай, че сте поканили гости, изготвили сте меню...
Факт е, че стомахът ни най-бързо смила горещата храна. От друга страна, студеното месо е твърде тежко за храносмилателната система. Стомахът ни не може да преработи студената храна и съответно първо изразходва енергия, за да я затопли. 
Още през 1905 година американският професор Уилям Гилман стига до извода, че след консумацията на студено ястие дори и веднага да изядете порция топла супа и да изпиете чаша горещо кафе, това няма да повиши и минимално температурата в стомаха.
Той провежда поредица от експерименти с пациенти, по време на които измерва температурата в стомаха им с помощта на специални устройства. Измерването е извършено непосредствено след попадане на храна с различна температура в стомаха.
Съвременните лекари също подкрепят констатациите на Гилман.

Кибератака спря работата на най-големия производител на месо в света Кибератака спря работата на най-големия производител на месо в света
Най-големият производител на месо в света, бразилската компания JBS SA, изключи компютърните си мрежи и операциите в Северна Америка и ...
Специалисти от болница в Джорджтаун в американския окръг Колумбия заявиха пред Everyday Health, че топлата храна е ключът към нормалното функциониране на храносмилателната система. Те припомнят, че нашите баби винаги са съветвали да се пие топла супа или чай при спазми и болки в корема. Това не е случайно: горещата храна помага на мускулите да се отпуснат и успокоява стомаха, а също така оказва благоприятен ефект върху лигавиците.
Студената храна причинява дискомфорт в телата ни. В резултат на това реакцията на храносмилателния тракт може да бъде много различна: от запек до тежка диария.
По отношение на месото най-добре е неговата температура да е 37 или дори 40 градуса в момента на консумацията му.
В този случай храносмилателната система няма да губи време и енергия за допълнително затопляне на храната и веднага ще започне да я обработва. В резултат на това всички хранителни вещества ще влязат в кръвта, протеините ще се разградят правилно и няма да се налага червата да преработват цели парчета храна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com