Ако и този път парламентът не успее да състави кабинет,

...
Ако и този път парламентът не успее да състави кабинет,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Можем да се обединим, въпреки че сме критични един към друг

Ако и този път Народното събрание не успее да сформира кабинет, доверието в парламентарната република от ден на ден ще понижава, сподели пред БиТиВи Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Тя се надява диалозите в контактната група да стартират още другата седмица.

Движение за права и свободи е с очевидна евроатлантическа ориентировка, както и ние. Случаят със Северна Македония и френското предложение отново беше стихотворец от опозицията. С „ Възраждане “ няма какво да приказваме за европолитика, не ги виждам в този кабинет, само че може да се приказва за опазване на здравето и обучение.

С Политическа партия имаме разлики за Бойко Рашков. Не одобрявам това безмълвие във връзка с предлагането ни, само че съм оптимист, сподели Захариева.

Изказването на Атанас Атанасов от Демократична България е безнаказаност, счита тя.

Това, че сме сериозни един към различен, не значи, че не можем да се обединим, твърди тя.

Много е рано да се приказва за министър председател и министри, сподели Захариева. Според нея в реда на нещата е министър-председателят да бъде излъчен от най-голямата парламентарна група, само че към този момент Борисов и от това се отказал.

Много е значимо първо да се дефинират модераторите. Ако го бяхме създали до момента, нямаше да имаме проблеми с взимането на дълга, обстановката в Украйна, превъзмогване на рецесията в енергетиката.

По отношение на участието на Украйна в НАТО Захариева счита, че доста по-важна е политическата поддръжка, другояче било ясно, че Украйна не е подготвена.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР