Ако хубавото време не ни кара да се чувстваме по-добре,

...
Ако хубавото време не ни кара да се чувстваме по-добре,
Коментари Харесай

Пик на магнитни бури през февруари

Ако хубавото време не ни кара да се усещаме по-добре, евентуално за това си има и причина.

Силни магнитни стихии удрят земята през февруари. Така че в случай че усещаме уязвимост, ниска продуктивност или главоболие, това по никакъв начин не е инцидентно.

Доц. Петя Трифонова, която е зам.-директор на Националния институт по геофизика към Българска академия на науките, изясни какво в действителност съставляват магнитните стихии. Това са слънчеви изригвания, които ненадейно и внезапно променят магнитното поле на планетата ни. Те могат да повлияят по два метода на живота ни – могат да обиден част от технологиите, само че могат да обиден и здравословното положение на някои от нас. Освен нормалното главоболие, слънчевите изригвания могат да доведат до изменение на кръвното ни налягане, както и на сърдечната ни активност.

„ През миналата седмица беше пикът на магнитни стихии. Сега следва пауза от няколко дни преди идната изригвания”, сподели доцент Трифонова, предава

Не са доста методите, по които можем да се скрием от въздействието на слънчевите изригвания, изяснява ученият.

„ Да останем у дома по време на слънчеви изригвания – това е единственият метод да се предпазим ненапълно, тъй като железобетонните структури на постройките стопират магнитното поле”, акцентира зам.-директорът на Националния институт по геофизика към Българска академия на науките.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР