Ако хората в Украйна “се огънат ги чака дълг период

...
Ако хората в Украйна “се огънат ги чака дълг период
Коментари Харесай

Експерт за войната: За България има три риска, не можем да изключим ядрена авария или ядрено оръжие

Ако хората в Украйна “се огънат " ги чака дълг интервал на страдалчество. Такова мнение изрази военният специалист доцент доктор Велизар Шаламанов пред Nova.

“Това е действителното следствие, когато в една страна специфичните комунистически служби и проведената престъпност пленят страната. Много е мъчно да се водят мирни договаряния с присъединяване на Кремъл ", сподели доцент Шаламанов.

По думите му за България има три риска. “Не можем към този момент да изключим нуклеарна повреда или потребление на нуклеарно оръжие. България би трябвало да е подготвена да отбрани популацията при нуклеарна повреда, доста по-сериозна от тази в Чернобил ", счита специалистът по сигурност.  

Вторият риск пред страната ни, съгласно доцент Шаламанов, са нови съветски сътрудници у нас. “С тази всеобща вълна на отбягване на мобилизацията от съветските жители, е доста допустимо специфичните служби на русия да инфилтрират голямо количество агентура в западния свят под формата на бежанци ", счита той.

Третият риск е пробив в западния свят посредством България.  “България е най-уязвимото звено на груповия запад. Това значи, че съветската върхушка ще постави старания за пробив в западния свят посредством България. И когато ние сме в политическа рецесия това е напълно непосреден риск за България ", изясни още доцент Шаламанов. 

Изходът от рецесията в Украйна, който военният специалист вижда е цялостно евакуиране на Русия от страната, всички военнопрестъпници да бъдат дадени на съд, а Русия да заплати възобновяване на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР