Ако хапвате редовно диня, сърцето ви ще ви благодари. Динята

...
Ако хапвате редовно диня, сърцето ви ще ви благодари. Динята
Коментари Харесай

Ако обичате диня, непременно прочетете това

Ако хапвате постоянно любеница, сърцето ви ще ви благодари.

Динята е може би един от най-вкусните и създаващи въодушевление плодове през лятото. Тя съдържа огромно количество витамини и е изключително богата на ликопен и други антиоксиданти като витамин С, написа „ The Jerusalem Post “.

Въпреки сладкия си усет, наличието на захар в динята не е прекомерно високо. Тя е нискокалорична заради високото си наличие на течности - порция от 100 грама любеница има единствено 30 калории.

100 грама любеница съдържат 92 грама вода, 0,61 грама протеини, близо 8 грама въглехидрати и 0,15 грама мазнини. Освен това в нея има минерали като желязо, калций, калий и фосфор.
Ако хапвате постоянно любеница, сърцето ви ще ви благодари.
Динята съдържа аминокиселината цитрулин, която усилва производството на друго вещество в организма, наречено азот-кислород, и подтиква разширението на артериите, което спомага за намаление на кръвното налягане.

Много проучвания са открили, че тази аминокиселина е обвързвана с понижаване на риска от инфаркт.

Цитрулинът е аминокиселина, която е известна съставна част в питателните добавки за спортисти, защото усилва производството на азотен оксид, който усилва изчистването на млечната киселина и усъвършенства разнообразни процеси в скелетните мускули.

Заради високото наличие на ликопен, който оцветява динята в алено, сочният плод е и мощен антиоксидант. Проучванията демонстрират, че антиоксидантите понижават риска от някои типове рак, диабет и други болести.
Динята има повече ликопен от всеки различен плод или зарзават - даже от доматите.ВИЖТЕ ОЩЕ:

За да си набавите повече ликопен, избирайте допустимо най-ярка и зряла алена любеница.
Важно е да се означи също, че дините без семки нормално съдържат повече ликопен, в сравнение с тези със семки.
Динята съдържа още един натурален пигмент, наименуван бета-криптоксантин (жълто-оранжев пигмент от фамилията на каротеноидите), който се свързва с понижаване на риска от сърдечни болести и може да защищава ставите от инфектиране.

Няколко изследвания демонстрират, че потреблението на любеница с течение на времето може да понижи вероятността от развиване на артрит .

Средноголямо парче любеница съдържа 9-11% от нужната за организма ежедневна доза от витамин А , който е един от основните фактори за поддържане на здравето на очите.

Сочната любеница съдържа 92% вода, тъй че това е елементарен метод да помогнете за поддържане на хидратацията.

Освен това динята задоволява желанието за сладко, само че за разлика от сладкишите с високо наличие на захар или нейни заместители, този плод, с изключение на сладостен, е нискокалоричен, без модифицирани съставки и за разлика от доста други десерти е без мазнини, без холестерол и без натрий.

Количество от 200 грама любеница съдържа към 15 грама въглехидрати. За съпоставяне 100 грама ябълка съдържа 15 грама въглехидрати, т.е. двойно по-голямо количество.

Така че се радвайте на лятото и се грижете за здравето си като хапвате постоянно любеница.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР