Ако говорим за шок той беше април и май миналата

...
Ако говорим за шок той беше април и май миналата
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Предстои спокойствие на пазара, дължащо се на топлото време и родната продукция

„ Ако приказваме за потрес той беше април и май предходната година, защото се наложи много плевел напредък. Доста сериозна смяна от това, което бяхме привикнали – от този спокоен, балансиран пазар. Даже с дефлационни детайли, който го наблюдавахме близо 10 години, само че геополитиката, цената на енергийните запаси и надлежно и войната промени тази характерност. Ако приказваме за потрес – той беше април и май 2022 година В момента имаме усмиряване на пазара и към този момент са на такива равнища, че провокират отвращение в хората изключително, в случай че се съчетае редом с приходите. “

Това разяснява ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов в ефира на „ NOVA NEWS “ на въпрос дали сега цените в комерсиалните вериги са шокови . По думите му в търговията на дребно има много съществени разлики и това би трябвало да се откри в действителност тъкмо, защото са правни обстоятелства, от които има последствия.

„ Не единствено Комисията за защита на конкуренцията, а и целият надзорен уред на борсите. Мога да съобщи, че процентите на изменение на цена от цена 0 до систематизиране до търговеца, извънредно ползване е от порядъка на сред 1% и 5%, някъде дори и под 1%. Малко е, само че там работи много конкурентна цена, поради която търговците на едро са на ръба на оцеляването “, изясни той.

Според специалиста повишаването се дължи и на неточната процедура и на неефективната комерсиална процедура . Той добави, че се ползват недобри търговски практики с ниска степен на успеваемост.

„ Напрежението към този момент е толкоз огромно, че би трябвало да се взимат решения, които да решат казуса, а той визира и консуматори и търговци “, акцентира той.

Иванов счита, че следва успокоение на пазара , което ще се дължи на топлото време и на родната продукция. По негови думи войната в Украйна е оказала отрицателно въздействие върху комерсиалните връзки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР