Ако говорим за минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст,

...
Ако говорим за минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст,
Коментари Харесай

Хасан Адемов: ДПС предлага пет пъти по-голямо учеличение на пенсиите от „промяната“

Ако приказваме за минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст, която от 1 юли би трябвало да бъде 467 лева, увеличението, което оферират ръководещите в оставка, е с 1,19 лева дневно. 

Това нарастване не взема решение проблемите на хората, в случай, че цените нарастват непрестанно, а инфлацията от дълго време е изяла това нарастване. Това съобщи зам.-председателят на обществената комисия в Народно събрание доктор Хасан Адемов, някогашен обществен министър, в изявление за бТВ.

Ако приказваме да обществената пенсия за напреднала възраст, там обстановката е още по-трагична: 17 лева на месец или 55 стотинки дневно, възмути се доктор Адемов.

Затова ние от Движение за права и свободи, като опция на това нарастване, предложихме най-малко 5 пъти по-високи равнища. Нашето предложение е дневно нарастването да бъде 5,19 лева, заяви доктор Адемов. И разясни, че има запас в страната за това. Ние сме задоволително рационални, с цел да предложим нарастване, което да е в границите на ресурса, с който разполага страната, сподели общественият специалист на Движението.

Българските пенсионери би трябвало да получат нарастване. Смятаме, че ресурсът би трябвало да бъде разпределен по-умно и по-справедливо, разяснява доктор Адемов. И напомни, че Движение за права и свободи предлага ограничения и за земеделците, и за бизнеса, и за общините, и за служителите на реда, и за вероизповеданията.

Движение за права и свободи постоянно е готово за избори. Още в деня след провеждането на дадени избори, ние сме подготвени за идващите. При нас няма подобен проблем, разяснява доктор Хасан Адемов политическата обстановка след оставката на кабинета „ Кирил Петков ”.

Попитан с кого Движение за права и свободи би управлявало, той съобщи: „ Ние неведнъж сме заявявали, че с цел да бъде устойчиво едно ръководство, би трябвало да има ценностно, хомогенно, изрично евроатлантическо болшинство, което да взема решение проблемите. Това държавно управление, което си отиде преди няколко дни, заложи на борбата, на разделянето, на неналичието на разговор. Омразата и сатанизирането на политическия съперник бе водещото начало в връзките сред политическите партии, вместо да се търси разговор. ”.

Във всички европейски страни, с цел да могат да бъдат решени рецесиите, връзките сред ръководещи и съпротива бяха на равнище, което да разрешава разговор и решение на проблемите, разяснява националният представител от Движение за права и свободи.

Разделителните, алените линии в демокрацията не правят работа, безапелационен бе Хасан Адемов. И добави, че шест месеца кабинетът „ Петков ” вместо да взема решение проблемите на българските жители, създаваше нови и към всички останали рецесии добави и политическа.

Те пристигнаха на власт с мотото нулева приемливост към корупцията, а внезапно започнаха да приказват за корупция между тях, посочи доктор Адемов. И съобщи, че в случай че се сравнят икономическите индикатори, несъмнено, че кабинетът „ Орешарски ” бе по-добър.

Несъстоятелен е опитът да се свърже Движение за права и свободи с „ Възраждане “, изрично съобщи доктор Хасан Адемов. „Ние сме с идейните разлики, които съществуват сред двете партии. Ние никога не можем да твърдим, че имаме някакви общи цели с „Възраждане“. Аз не мога да схвана каква е тази налудничава идея“, добави той.

Адемов разяснява и включването на народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски в митингите против проваленото държавно управление на Кирил Петков.

„Той е един от народните представители на Движение за права и свободи. Сатанизирането на този човек в българската политика не води до нищо положително, не взема решение нито един от проблемите. Той пристигна като всички нас в Народно събрание, с цел да даде своя глас против проваленото държавно управление “, безапелационен бе доктор Хасан Адемов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР