Ако готвите всеки ден, то може би доста често ви

...
Ако готвите всеки ден, то може би доста често ви
Коментари Харесай

Най-лесният и бърз начин да нарежете домати на кубчета

Ако готвите всеки ден, то може би много постоянно ви се постанова да режете домати. Знаете по какъв начин е. Независимо дали на филии, или на кубчета, постоянно рязането на домати е съпроводено неразбория и доматен сок, разпръснат на всички места към вас.
Искате ли да забравите за него и да режете доматите си на кубчета без съпътстващата ги неразбория? Ето един бърз трик по какъв начин да го извършите:
 НЕ съчетавайте домати и месо с тези храни НЕ съчетавайте домати и месо с тези храни
Домати със сирене или месо с картофи не се предлагат, в случай че не желаете да имате проблеми със стомаха. Най-важното условие е вярното...
Първо, преди да нарежете доматите, измийте ги под студена, течаща вода. Може би сте привикнали да употребявате общоприет нож, когато режете доматите си, само че те имат потребност от друго. Кожата на доматите е тънка и хлъзгава. За това, най-добре използвайте нащърбен нож, който елементарно ще я пробие, без да смачква вътрешността. Някои сортове домати могат да бъдат извънредно сочни, тъй че в случай че можете, използвайте дъска за рязане с назъбени резервоари, които могат да уловят в допълнение течност.
И по този начин, да преминем към рязане.
- Използвайте върха на ножа си, с цел да изрежете дребното късче, където доматът е бил прикован към стъблото, след което нарежете домата на половина. Внимателно изцедете семената в мивката или непосредствено в кошчето за отпадък. Прокарайте чист пръст през вътрешността на камерата на домата, с цел да отстраните упоритите семена и воднистата желеобразна каша, след което сложете половинките с отрязаната страна надолу върху дъската за рязане.

 Ядем доматите неверно. Ето по какъв начин е вярно Ядем доматите неверно. Ето по какъв начин е вярно
Ocнoвнaтa и нaй-цeннa cъcтaвкa нa дoмaтитe - ликoпeнa /кaрoтинoид cъc cилнo изрaзeни aнтиoкcидaнтни cвoйcтвa/, уcилвa дeйcтвиeтo cи кoг...
- Държейки ножа си паралелно на дъската за рязане, изрежете резени от домата с дебелина, колкото желаете да са кубчетата ви.
-  Поставете филиите върху дъската за рязане, като подреждате, в случай че желаете, по-късно нарежете на ленти със същата широчина, както режете вашите филийки. Накрая изрежете тези ленти напречно в желания от вас размер.
Нарежете доматените кубчета директно преди да ги употребявате. Така ще се запазят потребните своиства и формата им.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР