Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран,

...
Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран,
Коментари Харесай

Костов се закани да съди Ханке заради твърдения за корупция

" Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм подкупен, ще го осъждам, само че в Съединени американски щати ", това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред Нова телевизия в сряда.

Преди десетина дни проф. Стив Ханке разгласи, че преди повече от 20 години е предал на президента Петър Стоянов куфар с доказателства за корупция около приватизацията. Стоянов пък се обадил по телефона на тогавашния министър председател Иван Костов и по думите на Ханке му приказвал на всеослушание на български. Ханке не схванал думите, само че счита, че Стоянов е декларирал на Костов, че професорът го хванал в крачка.

В началото на тази седмица прокуратурата се самосезира по изказванията на Ханке. По-рано държавното обвиняване разпореди на ДАНС да ревизира приватизацията на държавните предприятия, макар че огромна част от покупко-продажбите са проверявани, а отминалостта за възможни закононарушения е изтекла. В сряда стана ясно, че ГЕРБ счита да прави нови съвещания за промени в конституцията, които да отстранен изцяло отминалостта за наказателно гонене на приватизацията. Подобни планове ръководещата партия имаше и през 2017 година, само че по този начин и не направи съответни оферти, а в този момент сега ги извади още веднъж.

" Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито приказва Стив Ханке. Всички сигнали, които са стигали до мен, са били излъчени по надлежния ред. Странно е за какво господин Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше опцията да го направи доста по-рано ", разяснява Костов в сряда.

Той повтори думите си от преди дни, че не е взел участие в приватизацията под никаква форма - не е купувал персонално или посредством подставени лица предприятия. " Не съм взел участие в приватизацията под никаква форма. Не ръководя и не владея нищо. Нямам обграждане ", съобщи Костов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР