Ако го нямаше Денят на победата, намаше да го има

...
Ако го нямаше Денят на победата, намаше да го има
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Ако го нямаше Денят на победата, намаше да го има и Денят на Европа


Ако го нямаше Денят на успеха, намаше да го има и Денят на Европа, в който честваме началото на европейското единение, сложено от Декларацията на френския външен министър Робер Шуман, не инцидентно произнесена на 9 май 1950 година. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов на гала пред Паметника на Съветската войска, с която приключи шествието на " Безсмъртния полк – България ". Преди това Калоян Паргов, народни представители и общински съветници от Българска социалистическа партия се поклониха и сервираха цветя пред Паметника на Незнайния войник.

Според водачът на столичните социалисти 9 май е ден за апел към хората, от които зависи бъдещето на планетата, да се обединят, с цел да запазят мира и бъдещето на своите нации.

" Тук, пред Паметника на Съветската войска, издигнат от признателния български народ, можем с цялостно право да заявим, че в международната борба против мракобесието на ХХ в. великите сили Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Англия победиха, тъй като демонстрираха разсъдък да обединят силите си по време на Втората международна война и да нанесат гибелен удар на нацистка Германия. Това е извод, който не трябва да забравяме, най-много в днешната обстановка, когато фашизмът в Европа и по света се възражда още веднъж. ", сподели ръководителят на софийската организация на Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР