Ако го нямаше Балкански поток“, ние щяхме да сме крайна

...
Ако го нямаше Балкански поток“, ние щяхме да сме крайна
Коментари Харесай

Доставките на газ скараха жестоко Асен Василев и Делян Добрев в ефир


Ако го нямаше „ Балкански поток “, ние щяхме да сме последна точка за доставки на газа. Ако не бяхме транзитираща страна не е ясно дали гърците щяха да ни доставят количествата съветски газ, които и в този момент получаваме. Това съобщи зам.-председателят на енергийната комисия в Народно събрание и народен представител от ГЕРБ- в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Той цитира думи на шефът на ДАНС, който споделил, че газът е безценен, тъй като има медиатори.

„ Цената в този момент е с 13% по-висока. Ако не ни бяха врътнали кранчето, цената щеше да падне. Ако ги нямаше медиаторите и продължавахме да получаваме съветски газ по тръбата, той щеше да е с 30% по-евтин “, продължи Добрев. Тук финансовият министър не се съгласи, като посочи, че сметките не излизали.

Според Добрев Полша сега взима по-евтин газ от нас, макар, че Русия е спряла и техните доставки. „ Аз се запитвам за какво единствено на България и Полша им врътнаха кранчето? Още през април сте взели решение да не плащате газа в рубли. Още тогава, обаче е трябвало да започнете да преговаряте с други снабдители, а не да купуваме през медиатори “, обърна се Добрев към. Той се закани поради това да бъдат сезирани вътрешният министър Бойко Рашков, ДАНС и ГДБОП за покупко-продажбите на компания „ Мед “ за газа.

Министър Василев му отвърна, че в случай че изказванията имат учредения, да сезира прокуратурата.

„ Ние няма да вършим митинги, тъй като това няма да накара държавното управление да подаде оставка. За три от партиите в обединението е въпрос на оцеляване да са в държавното управление “, посочи Добрев.

Депутатът от ГЕРБ- попита: " Какво подписахте с „ Джем корп “? Какъв е този един милиард? ", пита се Добрев. Тук го прикани да не приказва нелепости.

„ Защо са ви тези акумулатори? Затова ли счупихте ПАВЕЦ „ Чаира “? ", попита го.

„ ПАВЕЦ „ Чаира “ го заварихме строшен. Говорите нелепости на търкалета. Сега към този момент ме ядосахте “, подразни се Василев.

„ Ако за последните 12 години бяхме построили газовата връзка към този момент щяхме да си получаваме газа и той щеше да е три пъти по-евтин. Всичко, което казахте до тук демонстрира гузна съвест “, укори го финансовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР