Ако го докараме до 80% заети с Ковид легла в

...
Ако го докараме до 80% заети с Ковид легла в
Коментари Харесай

Д-р Петър Москов посочи кога мерките ще са безсмислени

Ако го докараме до 80% заети с Ковид кревати в болничните заведения, идващите дейности са безсмислени. Това разяснява в предаването на радио,,Фокус‘‘,,Това е България‘‘ доктор Петър Москов, някогашен министър на опазването на здравето.

Той счита, че Държавата е тази, която би трябвало да ни каже, какво да създадем в този спешен миг на пандемия, самото държавно управление би трябвало да има подхванати ограничения по отношение на огромната заболеваемост.

,,Така стои математиката. Над 80% запълнени кревати в реанимациите значи доста други работи. Освен това един от проблемите с високата смъртност в България не е достигането до реанимация, а фактът, че в там постъпват пациенти, които значително към този момент мъчно може здравната просвета да им повлияе. Това основава изключително възприятие у мен, само че знаете ли, страната не би трябвало да ни споделя по какъв начин ще преживеем днешния ден до на следващия ден, тъй като това прави тя с този,,план‘‘.‘‘

Бившият министър на опазването на здравето твърди, че сега обществото ни живее в,,омагьосан кръг‘‘, в резултат на застигналата ни поредна пандемия.

Д-р Петър Москов добави, че недомислените Ковид ограничения подтикват хората да мислят по кое време какво ще отвори, а той - отхвърля да живее като,,функция на проекти, които се менят неведнъж и не споделят по кое време е краят на това нещо‘‘, визирайки вирусната зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР