Ако гледаме резултатите от нашата последна среща, не сме свършили

...
Ако гледаме резултатите от нашата последна среща, не сме свършили
Коментари Харесай

Чий е Гоце Делчев: Работата на българо-македонската комисия зацикли

Ако гледаме резултатите от нашата последна среща, не сме свършили съвсем нищо. Това съобщи в ефира на bTV проф. Ангел Димитров, ръководител на комисията по българо-македонски въпроси от страна на София.
Става ясно, че действителните дейности по отношение на интерпретациите на предишното са зациклили. Аз персонално чаках, че работата ще върви по една възходяща линия. Работата е по-скоро разочароваща, разяснява още професорът.
Не е поставян въпросът и полемика към това какъв е Гоце Делчев няма. От македонска страна изобщо не е разговярано с българските специалисти за личността на Гоце Делчев, изясни проф. Димитров. По думите му на Гоце Делчев се гледа като на едно митологизиране в културния смисъл на думата, както е с облика на Васил Левски.
Проф. Ангел Димитров е песимистичен по отношение на бързото разрешаване на историческите въпроси сред България и Северна Македония.
Припомняме, че в края на февруари тази година стана ясно, че до няколко месеца би трябвало да завърши работата на българо-македонската смесена комисия по историята. Това оповестиха след среща в Министерски съвет министрите на външните работи на България и Северна Македония Екатерина Захариева и Никола Димитров. Тогава двамата разискаха работата на комисията, общи инфраструктурни планове и бъдещето участие на Северна Македония в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР