Ако Германия реши да сложи край на спора с блокираните

...
Ако Германия реши да сложи край на спора с блокираните
Коментари Харесай

След блокирането на медии: Русия предлага на Германия да заровят томахавките

Ако Германия реши да постави завършек на разногласието с блокираните медии, Русия ще отговори по същия метод. Напрежението обаче ще ескалира още повече, в случай че Берлин откаже да го направи , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на изказване на Москва.

Припомняме, през вчерашния ден Русия разгласи, че в Москва и лишава акредитацията на чиновниците от съветското бюро на медията.

Ходът й беше ответна мярка против решението на медийния регулатор в Германия да забрани излъчването на (Russia Today Deutschland).

Медийният спор утежни връзките сред Русия и Германия в миг, когато обстановката по този начин или другояче е напрегната поради различията по отношение на, за което е нужна зелена светлина от страна на Германия.

Предстои немският канцлер Олаф Шолц да посети Москва на 15 февруари и да беседва с съветския президент Владимир Путин.
 Русия не остана длъжна на Германия - забрани излъчването на DW
Русия не остана длъжна на Германия - забрани излъчването на DW

Москва обмисля опцията медията да бъде приета за " задграничен сътрудник "

По отношение на медийния спор сред двете страни представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че топката към този момент е в полето на Германия.

" Ако Германия ескалира напрежението, ние ще отговорим по същия метод. Ако Германия тръгне към нормализиране на обстановката, ние ще отговорим по същия метод - ние сме също толкоз подготвени да възстановяваме обстановката ", акцентира тя.

Заместник-председателят на горната камара на съветския парламент Константин Косачов също удостовери, че Русия е подготвена да анулира решението си за " Дойче веле ", в случай че Германия промени позицията си за RT DE.

Ирина Филатова, която работи за съветското бюро на " Дойче веле " в Германия, призна, че решението на Русия е било " голям потрес " за чиновниците.

" Очевидно чакахме някои ограничения, откакто RT беше неразрешен в Германия. Но в никакъв случай не сме очаквали, че тези ответни ограничения на съветските управляващи ще бъдат толкоз тежки ", разяснява тя.

Говорител на немското държавно управление пък дефинира хода против " Дойче веле " като " чисто политически ".
 Германия забрани излъчването на финансираната от Кремъл ТВ Russia Today
Германия забрани излъчването на финансираната от Кремъл ТВ Russia Today

RT ще апелира...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР