Ако Германия иска да избегне позора от отпадане в груповата

...
Ако Германия иска да избегне позора от отпадане в груповата
Коментари Харесай

Изтича ли времето за Германия и старши треньора Ханси Флик?

Ако Германия желае да избегне позора от отпадане в груповата фаза на Световното състезание, тя ще би трябвало да завоюва против тима на Испания, който наподобява е най-опасният тим на шампионата.

Завършването на дъното в групата на шампионата в Русия през 2018г., шампионат, в който Германия влезе като защитаващ първенец, беше историческото дъно за четирикратния победител в Световната купа. Това означи първия път от 80 години, когато немският народен тим не съумя да премине към елиминационните етапи на шампионата.

С треньора Ханси Флик отпред, откакто Йоахим Льов най-сетне се отдръпна след 15 години отпред, повтаряне на представянето в Русия сигурно бе немислимо. Но след шокиращото проваляне с 2-1 от Япония в първия мач на германците, историята наподобява се повтаря.

Бившият селекционер на националния тим Юрген Клинсман упрекна играчите на Германия, че са си мислели, че „ отиват на круиз “, откакто поведоха против Япония посредством дузпа на Илкай Гюндоган в първото полувреме. Неуспехът на Германия да се възползва от превъзходството си задържа Япония в играта и може би това, което е най-притеснителното за четирикратния първенец, е че Флик не съумя да се опълчи сполучливо на тактическите промени на Хаджиме Мориясу, които в последна сметка доведоха до победа за японците.

Това значи, че мачът против Испания е на „ живот и гибел “ за Германия, защото провалянето би резервирало на футболистите ранен полет за дома. Ситуацията сигурно е нежелана за Флик и хората му, изключително след разгрома на Испания над Коста Рика със 7:0 в първия мач.

Предстои да разберем дали успеха на испанците е по-скоро случайност или хората на Луис Енрике са в действителност неудържими. Все отново Коста Рика си съперничи с домакина Катар за най-лошия тим на Световното състезание до момента.

Германия сигурно ще даде доста по-точен знак за възможностите на Испания в Катар, само че успеха на испанците разбираемо подсказва, че те са по-вероятните спечелили.

Текстът е оповестен в CNN, преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР