Ако ГЕРБ върне втория проучвателен мандат, ще поканя всички политически

...
Ако ГЕРБ върне втория проучвателен мандат, ще поканя всички политически
Коментари Харесай

Радев кани всички партии на консултации, ако ГЕРБ върне втория мандат

" Ако ГЕРБ върне втория изследователски мандат, ще поканя всички политически партии на консултация. " Това съобщи пред публицисти президента Румен Радев, след завръщането си от Черна гора.

По думите му политическата рецесия се изостря. Партиите би трябвало да заявят какво решение оферират, добави той. Държавният глава уточни, че до дни ще връчи втория мандат.

Консултациите с политическите партии ще бъдат планувани незабавно, откакто ГЕРБ върне втория изследователски мандат, уточни Радев. Той посочи, че чака партиите да изготвят стратегия и да изложат своите цели. Държавният глава съобщи, че въз основа на консултациите ще реши на коя партия да връчи третия мандат.

Очаквам управническо болшинство, което не с лозунги, а с дейности да се ангажира с европейската интеграция на България, добави президента. Той уточни, че удължаването на процедурата за сформиране на държавното управление води до хазартни решения и кадрови промени.

До края на юли Народното събрание ще бъде претрупан с значими упования, както за съставянето на държавно управление, по този начин и за приемането на значими закони, съобщи Румен Радев.

Бързото и безуспешно привършване на процедурата по сформиране на държавно управление преди края на юли завършва активността на държавното управление и Народното събрание , сподели още той.

Държавният глава уточни, че в случай че се стигне до нови избори те най-вероятно ще се проведат през октомври.
 Румен Радев няма да бърза: Има още работа
Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Причината – трябвало да бъдат признати закони, свързани с Плана за възобновяване и устойчивост

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР