Ако ГЕРБ-СДС не се разбере за кабинет с ПП-ДБ, ще

...
Ако ГЕРБ-СДС не се разбере за кабинет с ПП-ДБ, ще
Коментари Харесай

Румен Христов: ГЕРБ – СДС ще предложи свои кабинет, ако не се разберем с ПП – ДБ

Ако ГЕРБ-СДС не се разбере за кабинет с ПП-ДБ, ще предложи собствен кабинет, когато президентът Румен Радев й връчи първия мандат. " Имаме няколко разновидността за кабинет - експертен, политически ". Това сподели зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
 Докато не изчерпаме всички опция за сформиране на държавно управление сред първата и втората групировка, няма да пристъпим към диалози с други политически обединения. Търсим съгласие, доста жестове бяха направени от наша страна, акцентира той. А в случай че не се получи, ГЕРБ-СДС ще опитва държавно управление на малцинството.

Най-вероятно президентът ще ни връчи мандата другата седмица, сподели Христов.

Въпрос за 1 милион е дали ще има кабинет. Нещата вървяха относително добре, още повече, че се стигна до съставяне на групи по секторни политики. Установихме, че разликите по това, което предлагаме, са незначителни. Само че изваждането на напред във времето от ПП-ДБ на ярки политически фигури като възможни министри разбуни духовете. Четиримата депутатите от Съюз на демократичните сили няма да подкрепим такова държавно управление, декларирахме го през днешния ден на срещата. Борисов направи крачка в страни, с цел да има кабинет - ние го виждаме на паритетна основа, без значение, че сме първа мощ, продължи водачът на Съюз на демократичните сили.

Учудвам се на търпението и толерантността на господин Борисов, тъй като сътрудниците ни от ПП-ДБ споделят, че не го харесва и не харесват ГЕРБ, акцентира той.

Имаме доста работа, която Народното събрание да свърши. За последната близо една година не сме работили поради спирания, проучва Христов.

Грешка беше разделянето на Съюз на демократичните сили. Коалицията ни с ГЕРБ бе инициирана от ЕНП. Целта беше десните да се обединят, нямаше проблем към нас да дойдат и сътрудниците от ДСБ, сподели още Христов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР