Ако ГЕРБ предизвика предсрочни избори, ще даде шанс на промяната“

...
Ако ГЕРБ предизвика предсрочни избори, ще даде шанс на промяната“
Коментари Харесай

Блъфира ли Мария Габриел за празната папка?

Ако ГЕРБ провокира предварителни избори, ще даде късмет на „ смяната “ да активизира електората си, а Бойко Борисов не желае това, разяснява социолог

Президентът Румен Радев връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС, оповестява Нова телевизия. Мария Габриел е тяхната номинация за министър председател, с цел да се реализира ротацията.

През последните дни няма изясненост по какъв начин протичат преговрите сред ГЕРБ и ПП-ДБ, защото и от двете обединения отхвърлят да ги разясняват. В петък обаче ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов беше безапелационен, че или мандатът ще бъде върнат изпълнен незабавно или отиваме на избори. Самото връчване беше планувано да е в петък, само че поради кончината на патриарх Неофит беше отсрочено.

От ГЕРБ-СДС нощес оповестиха, че България отива на нови избори, в случай че през днешния ден до 12 часа не се схванат с ПП-ДБ по противоречивите моменти. Втората политическа мощ също насрочи изключително изказване. ПП-ДБ приканиха за незабавни диалози с ГЕРБ още тази заран преди връщането на мандата.

Снощи социологът от „ Галъп Интернешънъл ” Светлин Тачев разяснява, че това е блъфиране в последните минути.

От всичко, което чух, евентуално става въпрос за проблем с регулаторите, сподели той в ефира на Нова телевизия. Коментарът му е във връзка изказвания на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след договарянията им за общо държавно управление. Според него ГЕРБ ползва политически напън върху ПП-ДБ, с цел да реализиран свои цели в 12 без 5.

„ Ако ГЕРБ провокира предварителни избори, това ще даде опция на ПП-ДБ да активизира електората си. Смятам, че Бойко Борисов не желае това. По-скоро приказваме за блъфиране в последните минути - въпреки всичко да се извърши мандатът и ротация да има ”, уточни социологът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР