Ако ГЕРБ не започват да изпълняват това, за което са

...
Ако ГЕРБ не започват да изпълняват това, за което са
Коментари Харесай

Николай Денков плаши с оставка, ако ГЕРБ не изпълняват договореното

Ако ГЕРБ не стартират да извършват това, за което са се разбрали с ПП/ДБ при съставянето на " некоалицията ", то държавното управление няма смисъл да съществува. 

Това бе акцентът от изявлението на министър-председателя учен Николай Денков на трибунка в коридорите на Партийния дом минути преди началото на съвещанието на депутатите, което ще стартира с парламентарен надзор.

" Или ГЕРБ ще се върне назад по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите и осъществяването на управническата стратегия, или ние през последните две седмици сме се отклонили в неверната посока. "

Министър-председателят обаче, въпреки и запитан неведнъж, отказа да даде ясни периоди, в които ГЕРБ да се " поправят ". 

" Не давам периоди, това, което желая да знам, е, че се движим в вярната посока ".

Настоя обаче за конкретни правила, написани сред ГЕРБ и ПП/ДБ, по които по транспарантен начин да се избират шефове на регулатори.

" Много пъти съм казвал, че има смисъл това държавно управление да работи, в случай че поддържа вярната посока. Ние сме на една ръка от Шенген, би трябвало да стартираме да работим в вярната посока. Какво значи да вземем за пример Антикорупционната комисия да бъде напълнена с хора като този, който гласувахме през вчерашния ден " (заместник-управител на НЗОК, препоръчан от ГЕРБ, в началото подсилен в комисия от ПП/ДБ, само че в зала изрично отритнат от " положителните сили " - бел.ред.), отговори на въпрос на News.bg министър председателят Денков.

Даде и детайлности от " кухнята " - ГЕРБ преднамерено бавили към този момент 2 седмици приемането на правила за избор на ръководители на новата Антикорупционна комисия, може би искайки да кадруват вътре, като това даже провокирало запитване от Брюксел на какво се дължи забавянето.

Проблемно съгласно акад. Денков е назначението на заместник-председателя на Здравната каса, препоръчан от ГЕРБ - Момчил Мавров, като съгласно него е недопустимо запас от над 8 милиарда, разпределян за здраве, да се управляват от хора, към които има съмнения за корупция.

Премиерът опълчи и Мария Габриел, представителят на ГЕРБ в кабинета, срещу самите ГЕРБ - по думите му през цялото време от партията на Борисов упорствали за квотни назначения - " за мен този, за вас оня ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР