Ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС и Български възход –

...
Ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС и Български възход –
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Кой може да пресече червената линия и кой държи ключа на мира – това е Демократична България

Ако ГЕРБ направи коалиция с Движение за права и свободи и " Български напредък " – сбогом ГЕРБ, това е изключено. Трябва да се види в кой стои ключът за сформиране на държавно управление. Tова мнение изрази социологът Андрей Райчев пред bTV за идните договаряния за сформиране на държавно управление.
По думите на Райчев забележимият за публиката въпрос е да се направи държавно управление, само че хората са сигурни, че няма да има такова. Въпросът е кой ще е отговорен по тази причина, сподели Райчев. Вероятността да стане държавно управление е 20 на 100, а вероятността да не се сформира държавно управление е 80 на 100 в моите очи, съгласно социолога.

Според Андрей Райчев, в случай че това продължава няма да има никакво държавно управление. Кой може да пресече алената линия и кой държи ключа на мира – това е " Демократична България ", посочи Райчев. Всички играят за идната предизборна акция и играят по тази причина да посочат кой ще е отговорен за невъзможността да се сформира държавно управление, счита специалистът, представен от actualno.com.

За Българска социалистическа партия не става и дума да прави държавно управление, добави Андрей Райчев, съгласно който левицата е в отчайващо състояние. Не можем да си позволим сега да има препирня, в случай, че има три рецесии, предизвести Андрей Райчев.

Андрей Райчев най-малко към този момент не вижда нови избори след 15 февруари. Освен, че има рецесия и хората са недоволни, то те могат да се изместят в друга посока, която даже политическата система няма да може да овладее и тогава ще стане огромна пакост, безапелационен бе социологът.

От своя страна общественият антрополог Харалан Александров добави, че в случай че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов си води договарянията за съставянето на кабинет, тъй като е най-активен, всички контактни групи на останалите партии щели да избягат с писъци или да създадат опити да го захапят за врата.
Според него партийните водачи е добре да се помъчат да създадат държавно управление. Ако не се сформира държавно управление, изборите ще са след една извънредно тежка зима и по-гневно присъединяване в популистки избор или в тежко отдръпване, сподели още Харалан Александров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР