Ако ГЕРБ искат подкрепата на Демократична България, трябва да се

...
Ако ГЕРБ искат подкрепата на Демократична България, трябва да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако ГЕРБ искат подкрепата на ДБ, да минем през истината за Гешев

Ако ГЕРБ желаят поддръжката на " Демократична България ", би трябвало да се мине през момента на истината с основния прокурор, ние от това няма да отстъпим. Това разяснява пред публицисти преди съвещанието на парламентарната група на Демократична България съпредседателят на групировката Христо Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той открои три целта, от които ще зависи възможната парламентарна поддръжка на Демократична България за едно или друго болшинство. Трите целта са сигурност, правда и напредък.

Иванов заяви, че от гласуванията за ръководител на Народното събрание се вършат заключения за образуването на едно или друго болшинство. Към момента Демократична България не вижда съображение да се причисли към едно или друго болшинство, уточни Иванов. По думите му въпросът не е толкоз в персоналните качества на претендентите за ръководител на 48-ото Народно събрание.

На въпрос кой от двамата ще избра - Никола Минчев или Росен Желязков, Иванов сподели, че и двамата имат своите качества. „ Никола Минчев е ръководител, който в действителност заслужи голяма социална поддръжка и ние доста харесваме. От господин Желязков също имаме положителни усещания, само че отново споделям - водещ първоначално ще е въпросът за политическото рамкиране “, означи Иванов.

Той заяви, че Демократична България ще внесе проекторешение, което да даде рамка на цялата политика във връзка с сигурността, в това число даването на военнотехническа помощ за Украйна.

Според съпредседателя на Демократична България има риск, в случай че този парламент не успее да излъчи държавно управление, идващото служебно държавно управление на президента Радев да продължи да упражнява много нападателно пълномощия във връзка с сигурността.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР