Ако г-жа Нинова има информация, че някой е изнесъл оборудване

...
Ако г-жа Нинова има информация, че някой е изнесъл оборудване
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Украйна е платила на България 5 млрд. лева за оръжие, а България е дала помощ за 20 млн. лева

„ Ако госпожа Нинова има информация, че някой е изнесъл съоръжение от АЕЦ „ Белене “, да сезира ДАНС и прокуратурата. Аз нямам такава информация. Цялото доставено съоръжение си е там. Цялата работа е, че няма какво да го вършим и то към този момент не коства доста, тъй като Русия е под наказания. “ Това съобщи в ефира  на bTV, депутатът Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

„ Такива диалози текат от над шест месеца, още по времето на служебното държавно управление. Акад. Денков, като министър председател, катализира този развой, а през вчерашния ден Делян Добрев от ГЕРБ инициира законодателния развой. Това е дълъг развой, който по някаква причина служебното държавно управление не докара до дъно. Сега ние желаеме да го катализираме “, добави той.

По думите му, макар избрани изказвания у нас, всички реактори в Украйна сега работят без съветски експерти и нямат никакъв проблем.

„ В България сме много облъчвани от така наречен нуклеарни експерти. Същите тези специалисти преди година ни обясняваха, че не можем без съветски газ. Видя се, че това не е истина. Сега ни облъчват за нуклеарните мощности, “ означи Мирчев.

„ Ние не оказваме помощ на Украйна. За последната година Украйна е платила на България 5 милиарда лв. за оръжие и муниции, а България е дала помощ за 20 млн. лв.. Дори амбулантните търговци вършат по-големи отстъпки на клиентите си. По същия метод ще може да се разплати и за нуклеарното съоръжение и нуклеарната централа ще тръгне. Същите тези специалисти, които ни убеждаваха, че не можем без съветски газ, ще видят по какъв начин централата в Украйна ще тръгне, а ние ще вземем парите за оборудването. В противоположен случай това съоръжение остава като остаряло желязо за нас, “ сподели още той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР