Ако Фредерик Васьор смени Матиа Биното начело на тима на

...
Ако Фредерик Васьор смени Матиа Биното начело на тима на
Коментари Харесай

Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор

Ако Фредерик Васьор смени Матиа Биното отпред на отбора на Ферари във Ферари, това ще е добра вест за Шарл Леклер, само че не толкоз за Карлос Сайнц. Французинът беше посочен като първия кандидат за мястото на Биното, в деня, в който се появи информация, че той и Скудерията ще се разделят през предходната седмица.

Според вестник La Gazzetta dello Sport, в случай че Васьор пристигна в Маранело, то Леклер ще е безспорният водач №1 на отбора. Васьор е отпред на Алфа Ромео и към момента не е коментирал това, че е спряган за мястото на швейцареца. Източници на изданието настояват, че Леклер преследва този статут от доста време и това е една от аргументите за разрива му с Биното.

Васьор към този момент е заявявал, че изповядва философията, съгласно която тимът би трябвало да има първи водач, а с оглед това, че двамата с Шарл са работили дружно и резервираха отлични връзки, то възможностите на Леклер да е безспорният водач на Скудерията са съществени.
 Кой може да смени Биното във Ферари? Кой може да смени Биното във Ферари?
Все отново, от италианския вестник се съмняват, че Леклер има някаква роля в раздялата на отбора с Биното, която към този момент наподобява неизбежна.
 Отново: Защо Ферари загуби от Ред Бул? Отново: Защо Ферари загуби от Ред Бул?
Как обаче ще реагира на тази опция другият водач на Ферари Карлос Сайнц? През този сезон Биното отхвърли да уточни първи и втори водач и даде опция на Сайнц да се бори като еднакъв с Леклер, а испанецът показва, че като преодоля проблемите си с държанието на F1-75, може да се бори с най-хубавите водачи във Формула 1.
 Ферари към този момент не разяснява Биното Ферари към този момент не разяснява Биното
“Реакцията на Сайнц - се споделя в материала за хипотетичното бъдеще на Васьор в Маранело. - Все отново, Карлос пристигна в тима с концепцията, че ще може да се бори с Леклер, нещо, което е потвърдил, че може да направи. ”
 Как Щайнер отхвърли на Ферари и взе Нико Как Щайнер отхвърли на Ферари и взе Нико
Предполага се, че Васьор ще бъде разгласен през януари, като до тогава отборът ще е под директното управление на Бенедето Виня, основният изпълнителен шеф на Ферари. Прогнозата на Corriere dello Sport е, че Сайнц може да поеме към Ауди - компанията, за която се състезава татко му в рали-рейд надпреварите.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР