Ако Европа наложи ембарго на руския петрол, бензинът и дизелът

...
Ако Европа наложи ембарго на руския петрол, бензинът и дизелът
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Бензин и дизел стават 5-6 лв., ако има ембарго на руския петрол

Ако Европа наложи ембарго на съветския нефт, бензинът и дизелът в България ще станат с цени 5-6 лв.. Това предвижда пред Нова телевизия икономическата експертка и някогашна депутатка от Има Такъв Народ Мика Зайкова.

„ Няма да има дизел или бензин по-евтин от 5-6 лева 57% от запасите на газ са в Русия, а 48% от петрола са отново там. Русия и Саудитска Арабия, особено за петрола, са страните с най-голям рандеман. Да откъснеш това нещо и да го махнеш - няма с какво да го замениш”, сподели Зайкова.

Тя разкритикува държавното управление поради проекта за въвеждане на на еврото у нас. Според нея дейностите на кабинета били „ цялостно безсрамие “.

„ Действията на държавното управление сега са цялостно безсрамие. Ние сме планували да влезем в еврозоната и да сме равностойни на другите членове на Европейския съюз. Това обаче не се прави потайно, в ъгълчета, както направиха с Плана за възстановяване”, разяснява Зайкова.

Според нея, „ с цел да се прави скрито, с цел да не се пита обществото, с цел да не се пита Народното събрание - значи, че има нещо, което е притеснително “.

„ Най-притеснителното е курсът лев-евро. Ние така и така имаме една от най-високите инфлации, това ще я напомпа още повече”, предизвести тя.

И предвижда, че в този момент инфлацията у нас ще доближи 19-20%.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР