Ако Европа иска да съществува в мир, тя трябва да

...
Ако Европа иска да съществува в мир, тя трябва да
Коментари Харесай

Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

„ Ако Европа желае да съществува в мир, тя би трябвало да премине към режим на военна стопанска система и да ускори доста отбранителните си качества пред опасността, която съставлява Русия “.


Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в публикация, оповестена в няколко европейски вестника, заяви „ Киев Индипендънт “.

Мишел твърди, че поддръжката на Съединени американски щати към този момент не може да се приема за даденост и че страните от Европейски Съюз би трябвало да поемат отговорност за личната си сигурност, защото се борят с най-голямото предизвикателство пред сигурността след Втората международна война.

" Ако не получим верния отговор на Европейски Съюз и не окажем задоволителна поддръжка на Украйна, с цел да спре Русия, ние сме идващите. Затова би трябвало да сме подготвени за защита и да преминем към режим на военна стопанска система " ", написа той.

" Русия е сериозна военна опасност за нашия европейски континент и за световната сигурност. Ако не получим верния отговор на Европейски Съюз и не дадем на Украйна задоволително поддръжка, с цел да спре Русия, ние сме идващите ", добави той.

" Ако желаеме мир, би трябвало да се подготвим за война ", написа още ръководителят на Европейския съвет.

Мишел разкритикува траялата десетилетия липса на финансиране и вложения в европейските армии и макар че военният индустриален потенциал се е нараснал с 50% от началото на пълномащабната инвазия на Русия, е належащо да се направи още доста.

" Докато укрепваме отбранителния си потенциал, би трябвало да подсигуряваме, че Украйна ще получи това, от което се нуждае на бойното поле. Украинските бойци незабавно се нуждаят от патрони, ракети и системи за противовъздушна защита, с цел да управляват небето. Трябва да използваме европейския бюджет, с цел да закупим военно съоръжение за Украйна, и да използваме непредвидените облаги от обездвижените активи на Русия, с цел да закупим оръжия за Украйна ", добави Мишел./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР